Zgjedhimi i foljes castigate në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes castigate në anglisht.

Zgjedhimi e foljes castigate në kohën e tashme

Present Tense

 • I castigate
 • you castigate
 • he|she|it castigates
 • we castigate
 • you castigate
 • they castigate

Present Continuous

 • I am castigating
 • you are castigating
 • he|she|it is castigating
 • we are castigating
 • you are castigating
 • they are castigating

Present Perfect

 • I have castigated
 • you have castigated
 • he|she|it has castigated
 • we have castigated
 • you have castigated
 • they have castigated

Present Perfect Continuous

 • I have been castigating
 • you have been castigating
 • he|she|it has been castigating
 • we have been castigating
 • you have been castigating
 • they have been castigating

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes castigate në kohët e shkuara

Simple past

 • I castigated
 • you castigated
 • he|she|it castigated
 • we castigated
 • you castigated
 • they castigated

Past continuous

 • I was castigating
 • you were castigating
 • he|she|it was castigating
 • we were castigating
 • you were castigating
 • they were castigating

Past perfect

 • I had castigated
 • you had castigated
 • he|she|it had castigated
 • we had castigated
 • you had castigated
 • they had castigated

Past perfect continuous

 • I had been castigating
 • you had been castigating
 • he|she|it had been castigating
 • we had been castigating
 • you had been castigating
 • they had been castigating

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes castigate në kohët e ardhshme

Future

 • I will castigate
 • you will castigate
 • he|she|it will castigate
 • we will castigate
 • you will castigate
 • they will castigate

Future continuous

 • I will be castigating
 • you will be castigating
 • he|she|it will be castigating
 • we will be castigating
 • you will be castigating
 • they will be castigating

Future perfect

 • I will have castigated
 • you will have castigated
 • he|she|it will have castigated
 • we will have castigated
 • you will have castigated
 • they will have castigated

Future perfect continuous

 • I will have been castigating
 • you will have been castigating
 • he|she|it will have been castigating
 • we will have been castigating
 • you will have been castigating
 • they will have been castigating

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen castigate

Present participle

 • castigating

Past participle

 • castigated

Perfect Participle

 • having castigated

Imperative në anglisht, për foljen castigate

Imperative

 • castigate
 • let's castigate
 • castigate

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: activate amnesty camp caseate cast castle catch cleck dab dow lame power