Zgjedhimi i foljes cast në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes cast në anglisht.

Zgjedhimi e foljes cast në kohën e tashme

Present Tense

 • I cast
 • you cast
 • he|she|it casts
 • we cast
 • you cast
 • they cast

Present Continuous

 • I am casting
 • you are casting
 • he|she|it is casting
 • we are casting
 • you are casting
 • they are casting

Present Perfect

 • I have cast
 • you have cast
 • he|she|it has cast
 • we have cast
 • you have cast
 • they have cast

Present Perfect Continuous

 • I have been casting
 • you have been casting
 • he|she|it has been casting
 • we have been casting
 • you have been casting
 • they have been casting

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes cast në kohët e shkuara

Simple past

 • I cast
 • you cast
 • he|she|it cast
 • we cast
 • you cast
 • they cast

Past continuous

 • I was casting
 • you were casting
 • he|she|it was casting
 • we were casting
 • you were casting
 • they were casting

Past perfect

 • I had cast
 • you had cast
 • he|she|it had cast
 • we had cast
 • you had cast
 • they had cast

Past perfect continuous

 • I had been casting
 • you had been casting
 • he|she|it had been casting
 • we had been casting
 • you had been casting
 • they had been casting

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes cast në kohët e ardhshme

Future

 • I will cast
 • you will cast
 • he|she|it will cast
 • we will cast
 • you will cast
 • they will cast

Future continuous

 • I will be casting
 • you will be casting
 • he|she|it will be casting
 • we will be casting
 • you will be casting
 • they will be casting

Future perfect

 • I will have cast
 • you will have cast
 • he|she|it will have cast
 • we will have cast
 • you will have cast
 • they will have cast

Future perfect continuous

 • I will have been casting
 • you will have been casting
 • he|she|it will have been casting
 • we will have been casting
 • you will have been casting
 • they will have been casting

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen cast

Present participle

 • casting

Past participle

 • cast

Perfect Participle

 • having cast

Imperative në anglisht, për foljen cast

Imperative

 • cast
 • let's cast
 • cast

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: action ammonify camouflage case casserole castigate catcall cleave cypher dovetail lambaste powder