Zgjedhimi i foljes career në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes career në anglisht.

Zgjedhimi e foljes career në kohën e tashme

Present Tense

 • I career
 • you career
 • he|she|it careers
 • we career
 • you career
 • they career

Present Continuous

 • I am careering
 • you are careering
 • he|she|it is careering
 • we are careering
 • you are careering
 • they are careering

Present Perfect

 • I have careered
 • you have careered
 • he|she|it has careered
 • we have careered
 • you have careered
 • they have careered

Present Perfect Continuous

 • I have been careering
 • you have been careering
 • he|she|it has been careering
 • we have been careering
 • you have been careering
 • they have been careering

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes career në kohët e shkuara

Simple past

 • I careered
 • you careered
 • he|she|it careered
 • we careered
 • you careered
 • they careered

Past continuous

 • I was careering
 • you were careering
 • he|she|it was careering
 • we were careering
 • you were careering
 • they were careering

Past perfect

 • I had careered
 • you had careered
 • he|she|it had careered
 • we had careered
 • you had careered
 • they had careered

Past perfect continuous

 • I had been careering
 • you had been careering
 • he|she|it had been careering
 • we had been careering
 • you had been careering
 • they had been careering

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes career në kohët e ardhshme

Future

 • I will career
 • you will career
 • he|she|it will career
 • we will career
 • you will career
 • they will career

Future continuous

 • I will be careering
 • you will be careering
 • he|she|it will be careering
 • we will be careering
 • you will be careering
 • they will be careering

Future perfect

 • I will have careered
 • you will have careered
 • he|she|it will have careered
 • we will have careered
 • you will have careered
 • they will have careered

Future perfect continuous

 • I will have been careering
 • you will have been careering
 • he|she|it will have been careering
 • we will have been careering
 • you will have been careering
 • they will have been careering

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen career

Present participle

 • careering

Past participle

 • careered

Perfect Participle

 • having careered

Imperative në anglisht, për foljen career

Imperative

 • career
 • let's career
 • career

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: accommodate alliterate bypass carbonise careen caress carouse civilise culture dote knuckle pose