Zgjedhimi i foljes canalise në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes canalise në anglisht.

Zgjedhimi e foljes canalise në kohën e tashme

Present Tense

 • I canalise
 • you canalise
 • he|she|it canalises
 • we canalise
 • you canalise
 • they canalise

Present Continuous

 • I am canalising
 • you are canalising
 • he|she|it is canalising
 • we are canalising
 • you are canalising
 • they are canalising

Present Perfect

 • I have canalised
 • you have canalised
 • he|she|it has canalised
 • we have canalised
 • you have canalised
 • they have canalised

Present Perfect Continuous

 • I have been canalising
 • you have been canalising
 • he|she|it has been canalising
 • we have been canalising
 • you have been canalising
 • they have been canalising

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes canalise në kohët e shkuara

Simple past

 • I canalised
 • you canalised
 • he|she|it canalised
 • we canalised
 • you canalised
 • they canalised

Past continuous

 • I was canalising
 • you were canalising
 • he|she|it was canalising
 • we were canalising
 • you were canalising
 • they were canalising

Past perfect

 • I had canalised
 • you had canalised
 • he|she|it had canalised
 • we had canalised
 • you had canalised
 • they had canalised

Past perfect continuous

 • I had been canalising
 • you had been canalising
 • he|she|it had been canalising
 • we had been canalising
 • you had been canalising
 • they had been canalising

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes canalise në kohët e ardhshme

Future

 • I will canalise
 • you will canalise
 • he|she|it will canalise
 • we will canalise
 • you will canalise
 • they will canalise

Future continuous

 • I will be canalising
 • you will be canalising
 • he|she|it will be canalising
 • we will be canalising
 • you will be canalising
 • they will be canalising

Future perfect

 • I will have canalised
 • you will have canalised
 • he|she|it will have canalised
 • we will have canalised
 • you will have canalised
 • they will have canalised

Future perfect continuous

 • I will have been canalising
 • you will have been canalising
 • he|she|it will have been canalising
 • we will have been canalising
 • you will have been canalising
 • they will have been canalising

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen canalise

Present participle

 • canalising

Past participle

 • canalised

Perfect Participle

 • having canalised

Imperative në anglisht, për foljen canalise

Imperative

 • canalise
 • let's canalise
 • canalise

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: affront bulwark calve canal canalize cannonade chivvy cross-fertilize ditto keelhaul podzolize