Zgjedhimi i foljes calve në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes calve në anglisht.

Zgjedhimi e foljes calve në kohën e tashme

Present Tense

 • I calve
 • you calve
 • he|she|it calves
 • we calve
 • you calve
 • they calve

Present Continuous

 • I am calving
 • you are calving
 • he|she|it is calving
 • we are calving
 • you are calving
 • they are calving

Present Perfect

 • I have calved
 • you have calved
 • he|she|it has calved
 • we have calved
 • you have calved
 • they have calved

Present Perfect Continuous

 • I have been calving
 • you have been calving
 • he|she|it has been calving
 • we have been calving
 • you have been calving
 • they have been calving

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes calve në kohët e shkuara

Simple past

 • I calved
 • you calved
 • he|she|it calved
 • we calved
 • you calved
 • they calved

Past continuous

 • I was calving
 • you were calving
 • he|she|it was calving
 • we were calving
 • you were calving
 • they were calving

Past perfect

 • I had calved
 • you had calved
 • he|she|it had calved
 • we had calved
 • you had calved
 • they had calved

Past perfect continuous

 • I had been calving
 • you had been calving
 • he|she|it had been calving
 • we had been calving
 • you had been calving
 • they had been calving

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes calve në kohët e ardhshme

Future

 • I will calve
 • you will calve
 • he|she|it will calve
 • we will calve
 • you will calve
 • they will calve

Future continuous

 • I will be calving
 • you will be calving
 • he|she|it will be calving
 • we will be calving
 • you will be calving
 • they will be calving

Future perfect

 • I will have calved
 • you will have calved
 • he|she|it will have calved
 • we will have calved
 • you will have calved
 • they will have calved

Future perfect continuous

 • I will have been calving
 • you will have been calving
 • he|she|it will have been calving
 • we will have been calving
 • you will have been calving
 • they will have been calving

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen calve

Present participle

 • calving

Past participle

 • calved

Perfect Participle

 • having calved

Imperative në anglisht, për foljen calve

Imperative

 • calve
 • let's calve
 • calve

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: affix bulldoze call calumniate camber candle chirm croquet distribute juxtapose pluralise