Zgjedhimi i foljes calm në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes calm në anglisht.

Zgjedhimi e foljes calm në kohën e tashme

Present Tense

 • I calm
 • you calm
 • he|she|it calms
 • we calm
 • you calm
 • they calm

Present Continuous

 • I am calming
 • you are calming
 • he|she|it is calming
 • we are calming
 • you are calming
 • they are calming

Present Perfect

 • I have calmed
 • you have calmed
 • he|she|it has calmed
 • we have calmed
 • you have calmed
 • they have calmed

Present Perfect Continuous

 • I have been calming
 • you have been calming
 • he|she|it has been calming
 • we have been calming
 • you have been calming
 • they have been calming

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes calm në kohët e shkuara

Simple past

 • I calmed
 • you calmed
 • he|she|it calmed
 • we calmed
 • you calmed
 • they calmed

Past continuous

 • I was calming
 • you were calming
 • he|she|it was calming
 • we were calming
 • you were calming
 • they were calming

Past perfect

 • I had calmed
 • you had calmed
 • he|she|it had calmed
 • we had calmed
 • you had calmed
 • they had calmed

Past perfect continuous

 • I had been calming
 • you had been calming
 • he|she|it had been calming
 • we had been calming
 • you had been calming
 • they had been calming

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes calm në kohët e ardhshme

Future

 • I will calm
 • you will calm
 • he|she|it will calm
 • we will calm
 • you will calm
 • they will calm

Future continuous

 • I will be calming
 • you will be calming
 • he|she|it will be calming
 • we will be calming
 • you will be calming
 • they will be calming

Future perfect

 • I will have calmed
 • you will have calmed
 • he|she|it will have calmed
 • we will have calmed
 • you will have calmed
 • they will have calmed

Future perfect continuous

 • I will have been calming
 • you will have been calming
 • he|she|it will have been calming
 • we will have been calming
 • you will have been calming
 • they will have been calming

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen calm

Present participle

 • calming

Past participle

 • calmed

Perfect Participle

 • having calmed

Imperative në anglisht, për foljen calm

Imperative

 • calm
 • let's calm
 • calm

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: affiance bulge calender callus calque canalise chine crook distract justify plunder