Zgjedhimi i foljes calibrate në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes calibrate në anglisht.

Zgjedhimi e foljes calibrate në kohën e tashme

Present Tense

 • I calibrate
 • you calibrate
 • he|she|it calibrates
 • we calibrate
 • you calibrate
 • they calibrate

Present Continuous

 • I am calibrating
 • you are calibrating
 • he|she|it is calibrating
 • we are calibrating
 • you are calibrating
 • they are calibrating

Present Perfect

 • I have calibrated
 • you have calibrated
 • he|she|it has calibrated
 • we have calibrated
 • you have calibrated
 • they have calibrated

Present Perfect Continuous

 • I have been calibrating
 • you have been calibrating
 • he|she|it has been calibrating
 • we have been calibrating
 • you have been calibrating
 • they have been calibrating

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes calibrate në kohët e shkuara

Simple past

 • I calibrated
 • you calibrated
 • he|she|it calibrated
 • we calibrated
 • you calibrated
 • they calibrated

Past continuous

 • I was calibrating
 • you were calibrating
 • he|she|it was calibrating
 • we were calibrating
 • you were calibrating
 • they were calibrating

Past perfect

 • I had calibrated
 • you had calibrated
 • he|she|it had calibrated
 • we had calibrated
 • you had calibrated
 • they had calibrated

Past perfect continuous

 • I had been calibrating
 • you had been calibrating
 • he|she|it had been calibrating
 • we had been calibrating
 • you had been calibrating
 • they had been calibrating

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes calibrate në kohët e ardhshme

Future

 • I will calibrate
 • you will calibrate
 • he|she|it will calibrate
 • we will calibrate
 • you will calibrate
 • they will calibrate

Future continuous

 • I will be calibrating
 • you will be calibrating
 • he|she|it will be calibrating
 • we will be calibrating
 • you will be calibrating
 • they will be calibrating

Future perfect

 • I will have calibrated
 • you will have calibrated
 • he|she|it will have calibrated
 • we will have calibrated
 • you will have calibrated
 • they will have calibrated

Future perfect continuous

 • I will have been calibrating
 • you will have been calibrating
 • he|she|it will have been calibrating
 • we will have been calibrating
 • you will have been calibrating
 • they will have been calibrating

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen calibrate

Present participle

 • calibrating

Past participle

 • calibrated

Perfect Participle

 • having calibrated

Imperative në anglisht, për foljen calibrate

Imperative

 • calibrate
 • let's calibrate
 • calibrate

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: advise buffer cajole calender calk camber chicane criticise distemper jumble pluck