Zgjedhimi i foljes calender në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes calender në anglisht.

Zgjedhimi e foljes calender në kohën e tashme

Present Tense

 • I calender
 • you calender
 • he|she|it calenders
 • we calender
 • you calender
 • they calender

Present Continuous

 • I am calendering
 • you are calendering
 • he|she|it is calendering
 • we are calendering
 • you are calendering
 • they are calendering

Present Perfect

 • I have calendered
 • you have calendered
 • he|she|it has calendered
 • we have calendered
 • you have calendered
 • they have calendered

Present Perfect Continuous

 • I have been calendering
 • you have been calendering
 • he|she|it has been calendering
 • we have been calendering
 • you have been calendering
 • they have been calendering

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes calender në kohët e shkuara

Simple past

 • I calendered
 • you calendered
 • he|she|it calendered
 • we calendered
 • you calendered
 • they calendered

Past continuous

 • I was calendering
 • you were calendering
 • he|she|it was calendering
 • we were calendering
 • you were calendering
 • they were calendering

Past perfect

 • I had calendered
 • you had calendered
 • he|she|it had calendered
 • we had calendered
 • you had calendered
 • they had calendered

Past perfect continuous

 • I had been calendering
 • you had been calendering
 • he|she|it had been calendering
 • we had been calendering
 • you had been calendering
 • they had been calendering

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes calender në kohët e ardhshme

Future

 • I will calender
 • you will calender
 • he|she|it will calender
 • we will calender
 • you will calender
 • they will calender

Future continuous

 • I will be calendering
 • you will be calendering
 • he|she|it will be calendering
 • we will be calendering
 • you will be calendering
 • they will be calendering

Future perfect

 • I will have calendered
 • you will have calendered
 • he|she|it will have calendered
 • we will have calendered
 • you will have calendered
 • they will have calendered

Future perfect continuous

 • I will have been calendering
 • you will have been calendering
 • he|she|it will have been calendering
 • we will have been calendering
 • you will have been calendering
 • they will have been calendering

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen calender

Present participle

 • calendering

Past participle

 • calendered

Perfect Participle

 • having calendered

Imperative në anglisht, për foljen calender

Imperative

 • calender
 • let's calender
 • calender

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: advertize buffalo cagmag calendar calibrate calve chiack crisscross distaste juice plow