Zgjedhimi i foljes burn në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes burn në anglisht.

Zgjedhimi e foljes burn në kohën e tashme

Present Tense

 • I burn
 • you burn
 • he|she|it burns
 • we burn
 • you burn
 • they burn

Present Continuous

 • I am burning
 • you are burning
 • he|she|it is burning
 • we are burning
 • you are burning
 • they are burning

Present Perfect

 • I have burnt/burned
 • you have burnt/burned
 • he|she|it has burnt/burned
 • we have burnt/burned
 • you have burnt/burned
 • they have burnt/burned

Present Perfect Continuous

 • I have been burning
 • you have been burning
 • he|she|it has been burning
 • we have been burning
 • you have been burning
 • they have been burning

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes burn në kohët e shkuara

Simple past

 • I burnt/burned
 • you burnt/burned
 • he|she|it burnt/burned
 • we burnt/burned
 • you burnt/burned
 • they burnt/burned

Past continuous

 • I was burning
 • you were burning
 • he|she|it was burning
 • we were burning
 • you were burning
 • they were burning

Past perfect

 • I had burnt/burned
 • you had burnt/burned
 • he|she|it had burnt/burned
 • we had burnt/burned
 • you had burnt/burned
 • they had burnt/burned

Past perfect continuous

 • I had been burning
 • you had been burning
 • he|she|it had been burning
 • we had been burning
 • you had been burning
 • they had been burning

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes burn në kohët e ardhshme

Future

 • I will burn
 • you will burn
 • he|she|it will burn
 • we will burn
 • you will burn
 • they will burn

Future continuous

 • I will be burning
 • you will be burning
 • he|she|it will be burning
 • we will be burning
 • you will be burning
 • they will be burning

Future perfect

 • I will have burnt/burned
 • you will have burnt/burned
 • he|she|it will have burnt/burned
 • we will have burnt/burned
 • you will have burnt/burned
 • they will have burnt/burned

Future perfect continuous

 • I will have been burning
 • you will have been burning
 • he|she|it will have been burning
 • we will have been burning
 • you will have been burning
 • they will have been burning

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen burn

Present participle

 • burning

Past participle

 • burnt/burned

Perfect Participle

 • having burnt/burned

Imperative në anglisht, për foljen burn

Imperative

 • burn
 • let's burn
 • burn

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: action bring burgeon burlesque burnish bushwhack chap crane displace jiggle placate