Zgjedhimi i foljes build në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes build në anglisht.

Zgjedhimi e foljes build në kohën e tashme

Present Tense

 • I build
 • you build
 • he|she|it builds
 • we build
 • you build
 • they build

Present Continuous

 • I am building
 • you are building
 • he|she|it is building
 • we are building
 • you are building
 • they are building

Present Perfect

 • I have built
 • you have built
 • he|she|it has built
 • we have built
 • you have built
 • they have built

Present Perfect Continuous

 • I have been building
 • you have been building
 • he|she|it has been building
 • we have been building
 • you have been building
 • they have been building

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes build në kohët e shkuara

Simple past

 • I built
 • you built
 • he|she|it built
 • we built
 • you built
 • they built

Past continuous

 • I was building
 • you were building
 • he|she|it was building
 • we were building
 • you were building
 • they were building

Past perfect

 • I had built
 • you had built
 • he|she|it had built
 • we had built
 • you had built
 • they had built

Past perfect continuous

 • I had been building
 • you had been building
 • he|she|it had been building
 • we had been building
 • you had been building
 • they had been building

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes build në kohët e ardhshme

Future

 • I will build
 • you will build
 • he|she|it will build
 • we will build
 • you will build
 • they will build

Future continuous

 • I will be building
 • you will be building
 • he|she|it will be building
 • we will be building
 • you will be building
 • they will be building

Future perfect

 • I will have built
 • you will have built
 • he|she|it will have built
 • we will have built
 • you will have built
 • they will have built

Future perfect continuous

 • I will have been building
 • you will have been building
 • he|she|it will have been building
 • we will have been building
 • you will have been building
 • they will have been building

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen build

Present participle

 • building

Past participle

 • built

Perfect Participle

 • having built

Imperative në anglisht, për foljen build

Imperative

 • build
 • let's build
 • build

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: accentuate bramble buff bugle bulge bullyrag cement counterfeit dishonour jack pillory