Zgjedhimi i foljes buddy në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes buddy në anglisht.

Zgjedhimi e foljes buddy në kohën e tashme

Present Tense

 • I buddy
 • you buddy
 • he|she|it buddies
 • we buddy
 • you buddy
 • they buddy

Present Continuous

 • I am buddying
 • you are buddying
 • he|she|it is buddying
 • we are buddying
 • you are buddying
 • they are buddying

Present Perfect

 • I have buddied
 • you have buddied
 • he|she|it has buddied
 • we have buddied
 • you have buddied
 • they have buddied

Present Perfect Continuous

 • I have been buddying
 • you have been buddying
 • he|she|it has been buddying
 • we have been buddying
 • you have been buddying
 • they have been buddying

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes buddy në kohët e shkuara

Simple past

 • I buddied
 • you buddied
 • he|she|it buddied
 • we buddied
 • you buddied
 • they buddied

Past continuous

 • I was buddying
 • you were buddying
 • he|she|it was buddying
 • we were buddying
 • you were buddying
 • they were buddying

Past perfect

 • I had buddied
 • you had buddied
 • he|she|it had buddied
 • we had buddied
 • you had buddied
 • they had buddied

Past perfect continuous

 • I had been buddying
 • you had been buddying
 • he|she|it had been buddying
 • we had been buddying
 • you had been buddying
 • they had been buddying

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes buddy në kohët e ardhshme

Future

 • I will buddy
 • you will buddy
 • he|she|it will buddy
 • we will buddy
 • you will buddy
 • they will buddy

Future continuous

 • I will be buddying
 • you will be buddying
 • he|she|it will be buddying
 • we will be buddying
 • you will be buddying
 • they will be buddying

Future perfect

 • I will have buddied
 • you will have buddied
 • he|she|it will have buddied
 • we will have buddied
 • you will have buddied
 • they will have buddied

Future perfect continuous

 • I will have been buddying
 • you will have been buddying
 • he|she|it will have been buddying
 • we will have been buddying
 • you will have been buddying
 • they will have been buddying

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen buddy

Present participle

 • buddying

Past participle

 • buddied

Perfect Participle

 • having buddied

Imperative në anglisht, për foljen buddy

Imperative

 • buddy
 • let's buddy
 • buddy

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: absolve bracket buck buddle budge build cavern count disfranchise italicise pigeonhole