Zgjedhimi i foljes buddle në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes buddle në anglisht.

Zgjedhimi e foljes buddle në kohën e tashme

Present Tense

 • I buddle
 • you buddle
 • he|she|it buddles
 • we buddle
 • you buddle
 • they buddle

Present Continuous

 • I am buddling
 • you are buddling
 • he|she|it is buddling
 • we are buddling
 • you are buddling
 • they are buddling

Present Perfect

 • I have buddled
 • you have buddled
 • he|she|it has buddled
 • we have buddled
 • you have buddled
 • they have buddled

Present Perfect Continuous

 • I have been buddling
 • you have been buddling
 • he|she|it has been buddling
 • we have been buddling
 • you have been buddling
 • they have been buddling

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes buddle në kohët e shkuara

Simple past

 • I buddled
 • you buddled
 • he|she|it buddled
 • we buddled
 • you buddled
 • they buddled

Past continuous

 • I was buddling
 • you were buddling
 • he|she|it was buddling
 • we were buddling
 • you were buddling
 • they were buddling

Past perfect

 • I had buddled
 • you had buddled
 • he|she|it had buddled
 • we had buddled
 • you had buddled
 • they had buddled

Past perfect continuous

 • I had been buddling
 • you had been buddling
 • he|she|it had been buddling
 • we had been buddling
 • you had been buddling
 • they had been buddling

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes buddle në kohët e ardhshme

Future

 • I will buddle
 • you will buddle
 • he|she|it will buddle
 • we will buddle
 • you will buddle
 • they will buddle

Future continuous

 • I will be buddling
 • you will be buddling
 • he|she|it will be buddling
 • we will be buddling
 • you will be buddling
 • they will be buddling

Future perfect

 • I will have buddled
 • you will have buddled
 • he|she|it will have buddled
 • we will have buddled
 • you will have buddled
 • they will have buddled

Future perfect continuous

 • I will have been buddling
 • you will have been buddling
 • he|she|it will have been buddling
 • we will have been buddling
 • you will have been buddling
 • they will have been buddling

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen buddle

Present participle

 • buddling

Past participle

 • buddled

Perfect Participle

 • having buddled

Imperative në anglisht, për foljen buddle

Imperative

 • buddle
 • let's buddle
 • buddle

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: abseil brachiate bubble bud buddy bugle cave counsel disforest italianize pig