Zgjedhimi i foljes brutalize në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes brutalize në anglisht.

Zgjedhimi e foljes brutalize në kohën e tashme

Present Tense

 • I brutalize
 • you brutalize
 • he|she|it brutalizes
 • we brutalize
 • you brutalize
 • they brutalize

Present Continuous

 • I am brutalizing
 • you are brutalizing
 • he|she|it is brutalizing
 • we are brutalizing
 • you are brutalizing
 • they are brutalizing

Present Perfect

 • I have brutalized
 • you have brutalized
 • he|she|it has brutalized
 • we have brutalized
 • you have brutalized
 • they have brutalized

Present Perfect Continuous

 • I have been brutalizing
 • you have been brutalizing
 • he|she|it has been brutalizing
 • we have been brutalizing
 • you have been brutalizing
 • they have been brutalizing

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes brutalize në kohët e shkuara

Simple past

 • I brutalized
 • you brutalized
 • he|she|it brutalized
 • we brutalized
 • you brutalized
 • they brutalized

Past continuous

 • I was brutalizing
 • you were brutalizing
 • he|she|it was brutalizing
 • we were brutalizing
 • you were brutalizing
 • they were brutalizing

Past perfect

 • I had brutalized
 • you had brutalized
 • he|she|it had brutalized
 • we had brutalized
 • you had brutalized
 • they had brutalized

Past perfect continuous

 • I had been brutalizing
 • you had been brutalizing
 • he|she|it had been brutalizing
 • we had been brutalizing
 • you had been brutalizing
 • they had been brutalizing

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes brutalize në kohët e ardhshme

Future

 • I will brutalize
 • you will brutalize
 • he|she|it will brutalize
 • we will brutalize
 • you will brutalize
 • they will brutalize

Future continuous

 • I will be brutalizing
 • you will be brutalizing
 • he|she|it will be brutalizing
 • we will be brutalizing
 • you will be brutalizing
 • they will be brutalizing

Future perfect

 • I will have brutalized
 • you will have brutalized
 • he|she|it will have brutalized
 • we will have brutalized
 • you will have brutalized
 • they will have brutalized

Future perfect continuous

 • I will have been brutalizing
 • you will have been brutalizing
 • he|she|it will have been brutalizing
 • we will have been brutalizing
 • you will have been brutalizing
 • they will have been brutalizing

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen brutalize

Present participle

 • brutalizing

Past participle

 • brutalized

Perfect Participle

 • having brutalized

Imperative në anglisht, për foljen brutalize

Imperative

 • brutalize
 • let's brutalize
 • brutalize

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: about-turn bowl brownbag brutalise brutify buddy catheterize cosset disenthrall irrigate picket