Zgjedhimi i foljes bruise në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes bruise në anglisht.

Zgjedhimi e foljes bruise në kohën e tashme

Present Tense

 • I bruise
 • you bruise
 • he|she|it bruises
 • we bruise
 • you bruise
 • they bruise

Present Continuous

 • I am bruising
 • you are bruising
 • he|she|it is bruising
 • we are bruising
 • you are bruising
 • they are bruising

Present Perfect

 • I have bruised
 • you have bruised
 • he|she|it has bruised
 • we have bruised
 • you have bruised
 • they have bruised

Present Perfect Continuous

 • I have been bruising
 • you have been bruising
 • he|she|it has been bruising
 • we have been bruising
 • you have been bruising
 • they have been bruising

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes bruise në kohët e shkuara

Simple past

 • I bruised
 • you bruised
 • he|she|it bruised
 • we bruised
 • you bruised
 • they bruised

Past continuous

 • I was bruising
 • you were bruising
 • he|she|it was bruising
 • we were bruising
 • you were bruising
 • they were bruising

Past perfect

 • I had bruised
 • you had bruised
 • he|she|it had bruised
 • we had bruised
 • you had bruised
 • they had bruised

Past perfect continuous

 • I had been bruising
 • you had been bruising
 • he|she|it had been bruising
 • we had been bruising
 • you had been bruising
 • they had been bruising

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes bruise në kohët e ardhshme

Future

 • I will bruise
 • you will bruise
 • he|she|it will bruise
 • we will bruise
 • you will bruise
 • they will bruise

Future continuous

 • I will be bruising
 • you will be bruising
 • he|she|it will be bruising
 • we will be bruising
 • you will be bruising
 • they will be bruising

Future perfect

 • I will have bruised
 • you will have bruised
 • he|she|it will have bruised
 • we will have bruised
 • you will have bruised
 • they will have bruised

Future perfect continuous

 • I will have been bruising
 • you will have been bruising
 • he|she|it will have been bruising
 • we will have been bruising
 • you will have been bruising
 • they will have been bruising

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen bruise

Present participle

 • bruising

Past participle

 • bruised

Perfect Participle

 • having bruised

Imperative në anglisht, për foljen bruise

Imperative

 • bruise
 • let's bruise
 • bruise

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: abominate bound browbeat browse bruit buckler catenate coruscate disenfranchise irk physic