Zgjedhimi i foljes brood në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes brood në anglisht.

Zgjedhimi e foljes brood në kohën e tashme

Present Tense

 • I brood
 • you brood
 • he|she|it broods
 • we brood
 • you brood
 • they brood

Present Continuous

 • I am brooding
 • you are brooding
 • he|she|it is brooding
 • we are brooding
 • you are brooding
 • they are brooding

Present Perfect

 • I have brooded
 • you have brooded
 • he|she|it has brooded
 • we have brooded
 • you have brooded
 • they have brooded

Present Perfect Continuous

 • I have been brooding
 • you have been brooding
 • he|she|it has been brooding
 • we have been brooding
 • you have been brooding
 • they have been brooding

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes brood në kohët e shkuara

Simple past

 • I brooded
 • you brooded
 • he|she|it brooded
 • we brooded
 • you brooded
 • they brooded

Past continuous

 • I was brooding
 • you were brooding
 • he|she|it was brooding
 • we were brooding
 • you were brooding
 • they were brooding

Past perfect

 • I had brooded
 • you had brooded
 • he|she|it had brooded
 • we had brooded
 • you had brooded
 • they had brooded

Past perfect continuous

 • I had been brooding
 • you had been brooding
 • he|she|it had been brooding
 • we had been brooding
 • you had been brooding
 • they had been brooding

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes brood në kohët e ardhshme

Future

 • I will brood
 • you will brood
 • he|she|it will brood
 • we will brood
 • you will brood
 • they will brood

Future continuous

 • I will be brooding
 • you will be brooding
 • he|she|it will be brooding
 • we will be brooding
 • you will be brooding
 • they will be brooding

Future perfect

 • I will have brooded
 • you will have brooded
 • he|she|it will have brooded
 • we will have brooded
 • you will have brooded
 • they will have brooded

Future perfect continuous

 • I will have been brooding
 • you will have been brooding
 • he|she|it will have been brooding
 • we will have been brooding
 • you will have been brooding
 • they will have been brooding

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen brood

Present participle

 • brooding

Past participle

 • brooded

Perfect Participle

 • having brooded

Imperative në anglisht, për foljen brood

Imperative

 • brood
 • let's brood
 • brood

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: abduct botanize broddle bronze brook bruit catalogue correct disembarrass invoke photosensitise