Zgjedhimi i foljes broadcast në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes broadcast në anglisht.

Zgjedhimi e foljes broadcast në kohën e tashme

Present Tense

 • I broadcast
 • you broadcast
 • he|she|it broadcasts
 • we broadcast
 • you broadcast
 • they broadcast

Present Continuous

 • I am broadcasting
 • you are broadcasting
 • he|she|it is broadcasting
 • we are broadcasting
 • you are broadcasting
 • they are broadcasting

Present Perfect

 • I have broadcast
 • you have broadcast
 • he|she|it has broadcast
 • we have broadcast
 • you have broadcast
 • they have broadcast

Present Perfect Continuous

 • I have been broadcasting
 • you have been broadcasting
 • he|she|it has been broadcasting
 • we have been broadcasting
 • you have been broadcasting
 • they have been broadcasting

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes broadcast në kohët e shkuara

Simple past

 • I broadcast
 • you broadcast
 • he|she|it broadcast
 • we broadcast
 • you broadcast
 • they broadcast

Past continuous

 • I was broadcasting
 • you were broadcasting
 • he|she|it was broadcasting
 • we were broadcasting
 • you were broadcasting
 • they were broadcasting

Past perfect

 • I had broadcast
 • you had broadcast
 • he|she|it had broadcast
 • we had broadcast
 • you had broadcast
 • they had broadcast

Past perfect continuous

 • I had been broadcasting
 • you had been broadcasting
 • he|she|it had been broadcasting
 • we had been broadcasting
 • you had been broadcasting
 • they had been broadcasting

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes broadcast në kohët e ardhshme

Future

 • I will broadcast
 • you will broadcast
 • he|she|it will broadcast
 • we will broadcast
 • you will broadcast
 • they will broadcast

Future continuous

 • I will be broadcasting
 • you will be broadcasting
 • he|she|it will be broadcasting
 • we will be broadcasting
 • you will be broadcasting
 • they will be broadcasting

Future perfect

 • I will have broadcast
 • you will have broadcast
 • he|she|it will have broadcast
 • we will have broadcast
 • you will have broadcast
 • they will have broadcast

Future perfect continuous

 • I will have been broadcasting
 • you will have been broadcasting
 • he|she|it will have been broadcasting
 • we will have been broadcasting
 • you will have been broadcasting
 • they will have been broadcasting

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen broadcast

Present participle

 • broadcasting

Past participle

 • broadcast

Perfect Participle

 • having broadcast

Imperative në anglisht, për foljen broadcast

Imperative

 • broadcast
 • let's broadcast
 • broadcast

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: boot brighten broach broaden bronze casefy corbel discord inveigle phone