Zgjedhimi i foljes brief në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes brief në anglisht.

Zgjedhimi e foljes brief në kohën e tashme

Present Tense

 • I brief
 • you brief
 • he|she|it briefs
 • we brief
 • you brief
 • they brief

Present Continuous

 • I am briefing
 • you are briefing
 • he|she|it is briefing
 • we are briefing
 • you are briefing
 • they are briefing

Present Perfect

 • I have briefed
 • you have briefed
 • he|she|it has briefed
 • we have briefed
 • you have briefed
 • they have briefed

Present Perfect Continuous

 • I have been briefing
 • you have been briefing
 • he|she|it has been briefing
 • we have been briefing
 • you have been briefing
 • they have been briefing

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes brief në kohët e shkuara

Simple past

 • I briefed
 • you briefed
 • he|she|it briefed
 • we briefed
 • you briefed
 • they briefed

Past continuous

 • I was briefing
 • you were briefing
 • he|she|it was briefing
 • we were briefing
 • you were briefing
 • they were briefing

Past perfect

 • I had briefed
 • you had briefed
 • he|she|it had briefed
 • we had briefed
 • you had briefed
 • they had briefed

Past perfect continuous

 • I had been briefing
 • you had been briefing
 • he|she|it had been briefing
 • we had been briefing
 • you had been briefing
 • they had been briefing

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes brief në kohët e ardhshme

Future

 • I will brief
 • you will brief
 • he|she|it will brief
 • we will brief
 • you will brief
 • they will brief

Future continuous

 • I will be briefing
 • you will be briefing
 • he|she|it will be briefing
 • we will be briefing
 • you will be briefing
 • they will be briefing

Future perfect

 • I will have briefed
 • you will have briefed
 • he|she|it will have briefed
 • we will have briefed
 • you will have briefed
 • they will have briefed

Future perfect continuous

 • I will have been briefing
 • you will have been briefing
 • he|she|it will have been briefing
 • we will have been briefing
 • you will have been briefing
 • they will have been briefing

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen brief

Present participle

 • briefing

Past participle

 • briefed

Perfect Participle

 • having briefed

Imperative në anglisht, për foljen brief

Imperative

 • brief
 • let's brief
 • brief

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: boobytrap brevet bridle brigade broaden carpool coppice discommend intwine petrify