Zgjedhimi i foljes breeze në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes breeze në anglisht.

Zgjedhimi e foljes breeze në kohën e tashme

Present Tense

 • I breeze
 • you breeze
 • he|she|it breezes
 • we breeze
 • you breeze
 • they breeze

Present Continuous

 • I am breezing
 • you are breezing
 • he|she|it is breezing
 • we are breezing
 • you are breezing
 • they are breezing

Present Perfect

 • I have breezed
 • you have breezed
 • he|she|it has breezed
 • we have breezed
 • you have breezed
 • they have breezed

Present Perfect Continuous

 • I have been breezing
 • you have been breezing
 • he|she|it has been breezing
 • we have been breezing
 • you have been breezing
 • they have been breezing

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes breeze në kohët e shkuara

Simple past

 • I breezed
 • you breezed
 • he|she|it breezed
 • we breezed
 • you breezed
 • they breezed

Past continuous

 • I was breezing
 • you were breezing
 • he|she|it was breezing
 • we were breezing
 • you were breezing
 • they were breezing

Past perfect

 • I had breezed
 • you had breezed
 • he|she|it had breezed
 • we had breezed
 • you had breezed
 • they had breezed

Past perfect continuous

 • I had been breezing
 • you had been breezing
 • he|she|it had been breezing
 • we had been breezing
 • you had been breezing
 • they had been breezing

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes breeze në kohët e ardhshme

Future

 • I will breeze
 • you will breeze
 • he|she|it will breeze
 • we will breeze
 • you will breeze
 • they will breeze

Future continuous

 • I will be breezing
 • you will be breezing
 • he|she|it will be breezing
 • we will be breezing
 • you will be breezing
 • they will be breezing

Future perfect

 • I will have breezed
 • you will have breezed
 • he|she|it will have breezed
 • we will have breezed
 • you will have breezed
 • they will have breezed

Future perfect continuous

 • I will have been breezing
 • you will have been breezing
 • he|she|it will have been breezing
 • we will have been breezing
 • you will have been breezing
 • they will have been breezing

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen breeze

Present participle

 • breezing

Past participle

 • breezed

Perfect Participle

 • having breezed

Imperative në anglisht, për foljen breeze

Imperative

 • breeze
 • let's breeze
 • breeze

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: bombard breastfeed breed brevet brighten carol cooperate discipline introspect peruse