Zgjedhimi i foljes breed në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes breed në anglisht.

Zgjedhimi e foljes breed në kohën e tashme

Present Tense

 • I breed
 • you breed
 • he|she|it breeds
 • we breed
 • you breed
 • they breed

Present Continuous

 • I am breeding
 • you are breeding
 • he|she|it is breeding
 • we are breeding
 • you are breeding
 • they are breeding

Present Perfect

 • I have bred
 • you have bred
 • he|she|it has bred
 • we have bred
 • you have bred
 • they have bred

Present Perfect Continuous

 • I have been breeding
 • you have been breeding
 • he|she|it has been breeding
 • we have been breeding
 • you have been breeding
 • they have been breeding

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes breed në kohët e shkuara

Simple past

 • I bred
 • you bred
 • he|she|it bred
 • we bred
 • you bred
 • they bred

Past continuous

 • I was breeding
 • you were breeding
 • he|she|it was breeding
 • we were breeding
 • you were breeding
 • they were breeding

Past perfect

 • I had bred
 • you had bred
 • he|she|it had bred
 • we had bred
 • you had bred
 • they had bred

Past perfect continuous

 • I had been breeding
 • you had been breeding
 • he|she|it had been breeding
 • we had been breeding
 • you had been breeding
 • they had been breeding

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes breed në kohët e ardhshme

Future

 • I will breed
 • you will breed
 • he|she|it will breed
 • we will breed
 • you will breed
 • they will breed

Future continuous

 • I will be breeding
 • you will be breeding
 • he|she|it will be breeding
 • we will be breeding
 • you will be breeding
 • they will be breeding

Future perfect

 • I will have bred
 • you will have bred
 • he|she|it will have bred
 • we will have bred
 • you will have bred
 • they will have bred

Future perfect continuous

 • I will have been breeding
 • you will have been breeding
 • he|she|it will have been breeding
 • we will have been breeding
 • you will have been breeding
 • they will have been breeding

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen breed

Present participle

 • breeding

Past participle

 • bred

Perfect Participle

 • having bred

Imperative në anglisht, për foljen breed

Imperative

 • breed
 • let's breed
 • breed

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: bomb breast-feed breech breeze brigade carny cooper discharge intromit perturb