Zgjedhimi i foljes breast-feed në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes breast-feed në anglisht.

Zgjedhimi e foljes breast-feed në kohën e tashme

Present Tense

 • I breast-feed
 • you breast-feed
 • he|she|it breast-feeds
 • we breast-feed
 • you breast-feed
 • they breast-feed

Present Continuous

 • I am breast-feeding
 • you are breast-feeding
 • he|she|it is breast-feeding
 • we are breast-feeding
 • you are breast-feeding
 • they are breast-feeding

Present Perfect

 • I have breast-fed
 • you have breast-fed
 • he|she|it has breast-fed
 • we have breast-fed
 • you have breast-fed
 • they have breast-fed

Present Perfect Continuous

 • I have been breast-feeding
 • you have been breast-feeding
 • he|she|it has been breast-feeding
 • we have been breast-feeding
 • you have been breast-feeding
 • they have been breast-feeding

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes breast-feed në kohët e shkuara

Simple past

 • I breast-fed
 • you breast-fed
 • he|she|it breast-fed
 • we breast-fed
 • you breast-fed
 • they breast-fed

Past continuous

 • I was breast-feeding
 • you were breast-feeding
 • he|she|it was breast-feeding
 • we were breast-feeding
 • you were breast-feeding
 • they were breast-feeding

Past perfect

 • I had breast-fed
 • you had breast-fed
 • he|she|it had breast-fed
 • we had breast-fed
 • you had breast-fed
 • they had breast-fed

Past perfect continuous

 • I had been breast-feeding
 • you had been breast-feeding
 • he|she|it had been breast-feeding
 • we had been breast-feeding
 • you had been breast-feeding
 • they had been breast-feeding

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes breast-feed në kohët e ardhshme

Future

 • I will breast-feed
 • you will breast-feed
 • he|she|it will breast-feed
 • we will breast-feed
 • you will breast-feed
 • they will breast-feed

Future continuous

 • I will be breast-feeding
 • you will be breast-feeding
 • he|she|it will be breast-feeding
 • we will be breast-feeding
 • you will be breast-feeding
 • they will be breast-feeding

Future perfect

 • I will have breast-fed
 • you will have breast-fed
 • he|she|it will have breast-fed
 • we will have breast-fed
 • you will have breast-fed
 • they will have breast-fed

Future perfect continuous

 • I will have been breast-feeding
 • you will have been breast-feeding
 • he|she|it will have been breast-feeding
 • we will have been breast-feeding
 • you will have been breast-feeding
 • they will have been breast-feeding

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen breast-feed

Present participle

 • breast-feeding

Past participle

 • breast-fed

Perfect Participle

 • having breast-fed

Imperative në anglisht, për foljen breast-feed

Imperative

 • breast-feed
 • let's breast-feed
 • breast-feed

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: bog bread breast breastfeed brew career convoy disbud intone personalise