Zgjedhimi i foljes break në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes break në anglisht.

Zgjedhimi e foljes break në kohën e tashme

Present Tense

 • I break
 • you break
 • he|she|it breaks
 • we break
 • you break
 • they break

Present Continuous

 • I am breaking
 • you are breaking
 • he|she|it is breaking
 • we are breaking
 • you are breaking
 • they are breaking

Present Perfect

 • I have broken
 • you have broken
 • he|she|it has broken
 • we have broken
 • you have broken
 • they have broken

Present Perfect Continuous

 • I have been breaking
 • you have been breaking
 • he|she|it has been breaking
 • we have been breaking
 • you have been breaking
 • they have been breaking

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes break në kohët e shkuara

Simple past

 • I broke
 • you broke
 • he|she|it broke
 • we broke
 • you broke
 • they broke

Past continuous

 • I was breaking
 • you were breaking
 • he|she|it was breaking
 • we were breaking
 • you were breaking
 • they were breaking

Past perfect

 • I had broken
 • you had broken
 • he|she|it had broken
 • we had broken
 • you had broken
 • they had broken

Past perfect continuous

 • I had been breaking
 • you had been breaking
 • he|she|it had been breaking
 • we had been breaking
 • you had been breaking
 • they had been breaking

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes break në kohët e ardhshme

Future

 • I will break
 • you will break
 • he|she|it will break
 • we will break
 • you will break
 • they will break

Future continuous

 • I will be breaking
 • you will be breaking
 • he|she|it will be breaking
 • we will be breaking
 • you will be breaking
 • they will be breaking

Future perfect

 • I will have broken
 • you will have broken
 • he|she|it will have broken
 • we will have broken
 • you will have broken
 • they will have broken

Future perfect continuous

 • I will have been breaking
 • you will have been breaking
 • he|she|it will have been breaking
 • we will have been breaking
 • you will have been breaking
 • they will have been breaking

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen break

Present participle

 • breaking

Past participle

 • broken

Perfect Participle

 • having broken

Imperative në anglisht, për foljen break

Imperative

 • break
 • let's break
 • break

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: bobol brave bread breakaway breathe carbonize convey disassociate interweave perpetrate