Zgjedhimi i foljes boult në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes boult në anglisht.

Zgjedhimi e foljes boult në kohën e tashme

Present Tense

 • I boult
 • you boult
 • he|she|it boults
 • we boult
 • you boult
 • they boult

Present Continuous

 • I am boulting
 • you are boulting
 • he|she|it is boulting
 • we are boulting
 • you are boulting
 • they are boulting

Present Perfect

 • I have boulted
 • you have boulted
 • he|she|it has boulted
 • we have boulted
 • you have boulted
 • they have boulted

Present Perfect Continuous

 • I have been boulting
 • you have been boulting
 • he|she|it has been boulting
 • we have been boulting
 • you have been boulting
 • they have been boulting

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes boult në kohët e shkuara

Simple past

 • I boulted
 • you boulted
 • he|she|it boulted
 • we boulted
 • you boulted
 • they boulted

Past continuous

 • I was boulting
 • you were boulting
 • he|she|it was boulting
 • we were boulting
 • you were boulting
 • they were boulting

Past perfect

 • I had boulted
 • you had boulted
 • he|she|it had boulted
 • we had boulted
 • you had boulted
 • they had boulted

Past perfect continuous

 • I had been boulting
 • you had been boulting
 • he|she|it had been boulting
 • we had been boulting
 • you had been boulting
 • they had been boulting

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes boult në kohët e ardhshme

Future

 • I will boult
 • you will boult
 • he|she|it will boult
 • we will boult
 • you will boult
 • they will boult

Future continuous

 • I will be boulting
 • you will be boulting
 • he|she|it will be boulting
 • we will be boulting
 • you will be boulting
 • they will be boulting

Future perfect

 • I will have boulted
 • you will have boulted
 • he|she|it will have boulted
 • we will have boulted
 • you will have boulted
 • they will have boulted

Future perfect continuous

 • I will have been boulting
 • you will have been boulting
 • he|she|it will have been boulting
 • we will have been boulting
 • you will have been boulting
 • they will have been boulting

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen boult

Present participle

 • boulting

Past participle

 • boulted

Perfect Participle

 • having boulted

Imperative në anglisht, për foljen boult

Imperative

 • boult
 • let's boult
 • boult

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: blitz botanize bottom bounce boxhaul cannibalize construe dimension interject pelt