Zgjedhimi i foljes boss në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes boss në anglisht.

Zgjedhimi e foljes boss në kohën e tashme

Present Tense

 • I boss
 • you boss
 • he|she|it bosses
 • we boss
 • you boss
 • they boss

Present Continuous

 • I am bossing
 • you are bossing
 • he|she|it is bossing
 • we are bossing
 • you are bossing
 • they are bossing

Present Perfect

 • I have bossed
 • you have bossed
 • he|she|it has bossed
 • we have bossed
 • you have bossed
 • they have bossed

Present Perfect Continuous

 • I have been bossing
 • you have been bossing
 • he|she|it has been bossing
 • we have been bossing
 • you have been bossing
 • they have been bossing

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes boss në kohët e shkuara

Simple past

 • I bossed
 • you bossed
 • he|she|it bossed
 • we bossed
 • you bossed
 • they bossed

Past continuous

 • I was bossing
 • you were bossing
 • he|she|it was bossing
 • we were bossing
 • you were bossing
 • they were bossing

Past perfect

 • I had bossed
 • you had bossed
 • he|she|it had bossed
 • we had bossed
 • you had bossed
 • they had bossed

Past perfect continuous

 • I had been bossing
 • you had been bossing
 • he|she|it had been bossing
 • we had been bossing
 • you had been bossing
 • they had been bossing

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes boss në kohët e ardhshme

Future

 • I will boss
 • you will boss
 • he|she|it will boss
 • we will boss
 • you will boss
 • they will boss

Future continuous

 • I will be bossing
 • you will be bossing
 • he|she|it will be bossing
 • we will be bossing
 • you will be bossing
 • they will be bossing

Future perfect

 • I will have bossed
 • you will have bossed
 • he|she|it will have bossed
 • we will have bossed
 • you will have bossed
 • they will have bossed

Future perfect continuous

 • I will have been bossing
 • you will have been bossing
 • he|she|it will have been bossing
 • we will have been bossing
 • you will have been bossing
 • they will have been bossing

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen boss

Present participle

 • bossing

Past participle

 • bossed

Perfect Participle

 • having bossed

Imperative në anglisht, për foljen boss

Imperative

 • boss
 • let's boss
 • boss

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: blight booze bosom botanize bound canalise consternate digress interest peek