Zgjedhimi i foljes bone në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes bone në anglisht.

Zgjedhimi e foljes bone në kohën e tashme

Present Tense

 • I bone
 • you bone
 • he|she|it bones
 • we bone
 • you bone
 • they bone

Present Continuous

 • I am boning
 • you are boning
 • he|she|it is boning
 • we are boning
 • you are boning
 • they are boning

Present Perfect

 • I have boned
 • you have boned
 • he|she|it has boned
 • we have boned
 • you have boned
 • they have boned

Present Perfect Continuous

 • I have been boning
 • you have been boning
 • he|she|it has been boning
 • we have been boning
 • you have been boning
 • they have been boning

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes bone në kohët e shkuara

Simple past

 • I boned
 • you boned
 • he|she|it boned
 • we boned
 • you boned
 • they boned

Past continuous

 • I was boning
 • you were boning
 • he|she|it was boning
 • we were boning
 • you were boning
 • they were boning

Past perfect

 • I had boned
 • you had boned
 • he|she|it had boned
 • we had boned
 • you had boned
 • they had boned

Past perfect continuous

 • I had been boning
 • you had been boning
 • he|she|it had been boning
 • we had been boning
 • you had been boning
 • they had been boning

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes bone në kohët e ardhshme

Future

 • I will bone
 • you will bone
 • he|she|it will bone
 • we will bone
 • you will bone
 • they will bone

Future continuous

 • I will be boning
 • you will be boning
 • he|she|it will be boning
 • we will be boning
 • you will be boning
 • they will be boning

Future perfect

 • I will have boned
 • you will have boned
 • he|she|it will have boned
 • we will have boned
 • you will have boned
 • they will have boned

Future perfect continuous

 • I will have been boning
 • you will have been boning
 • he|she|it will have been boning
 • we will have been boning
 • you will have been boning
 • they will have been boning

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen bone

Present participle

 • boning

Past participle

 • boned

Perfect Participle

 • having boned

Imperative në anglisht, për foljen bone

Imperative

 • bone
 • let's bone
 • bone

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: blag boil bond bong bookmark cage congratulate dialyze institutionalize patronise