Zgjedhimi i foljes bog në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes bog në anglisht.

Zgjedhimi e foljes bog në kohën e tashme

Present Tense

 • I bog
 • you bog
 • he|she|it bogs
 • we bog
 • you bog
 • they bog

Present Continuous

 • I am bogging
 • you are bogging
 • he|she|it is bogging
 • we are bogging
 • you are bogging
 • they are bogging

Present Perfect

 • I have bogged
 • you have bogged
 • he|she|it has bogged
 • we have bogged
 • you have bogged
 • they have bogged

Present Perfect Continuous

 • I have been bogging
 • you have been bogging
 • he|she|it has been bogging
 • we have been bogging
 • you have been bogging
 • they have been bogging

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes bog në kohët e shkuara

Simple past

 • I bogged
 • you bogged
 • he|she|it bogged
 • we bogged
 • you bogged
 • they bogged

Past continuous

 • I was bogging
 • you were bogging
 • he|she|it was bogging
 • we were bogging
 • you were bogging
 • they were bogging

Past perfect

 • I had bogged
 • you had bogged
 • he|she|it had bogged
 • we had bogged
 • you had bogged
 • they had bogged

Past perfect continuous

 • I had been bogging
 • you had been bogging
 • he|she|it had been bogging
 • we had been bogging
 • you had been bogging
 • they had been bogging

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes bog në kohët e ardhshme

Future

 • I will bog
 • you will bog
 • he|she|it will bog
 • we will bog
 • you will bog
 • they will bog

Future continuous

 • I will be bogging
 • you will be bogging
 • he|she|it will be bogging
 • we will be bogging
 • you will be bogging
 • they will be bogging

Future perfect

 • I will have bogged
 • you will have bogged
 • he|she|it will have bogged
 • we will have bogged
 • you will have bogged
 • they will have bogged

Future perfect continuous

 • I will have been bogging
 • you will have been bogging
 • he|she|it will have been bogging
 • we will have been bogging
 • you will have been bogging
 • they will have been bogging

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen bog

Present participle

 • bogging

Past participle

 • bogged

Perfect Participle

 • having bogged

Imperative në anglisht, për foljen bog

Imperative

 • bog
 • let's bog
 • bog

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: blackball bobble bodycheck boggle bone bypass confound devolve instance passage