Zgjedhimi i foljes blame në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes blame në anglisht.

Zgjedhimi e foljes blame në kohën e tashme

Present Tense

 • I blame
 • you blame
 • he|she|it blames
 • we blame
 • you blame
 • they blame

Present Continuous

 • I am blaming
 • you are blaming
 • he|she|it is blaming
 • we are blaming
 • you are blaming
 • they are blaming

Present Perfect

 • I have blamed
 • you have blamed
 • he|she|it has blamed
 • we have blamed
 • you have blamed
 • they have blamed

Present Perfect Continuous

 • I have been blaming
 • you have been blaming
 • he|she|it has been blaming
 • we have been blaming
 • you have been blaming
 • they have been blaming

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes blame në kohët e shkuara

Simple past

 • I blamed
 • you blamed
 • he|she|it blamed
 • we blamed
 • you blamed
 • they blamed

Past continuous

 • I was blaming
 • you were blaming
 • he|she|it was blaming
 • we were blaming
 • you were blaming
 • they were blaming

Past perfect

 • I had blamed
 • you had blamed
 • he|she|it had blamed
 • we had blamed
 • you had blamed
 • they had blamed

Past perfect continuous

 • I had been blaming
 • you had been blaming
 • he|she|it had been blaming
 • we had been blaming
 • you had been blaming
 • they had been blaming

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes blame në kohët e ardhshme

Future

 • I will blame
 • you will blame
 • he|she|it will blame
 • we will blame
 • you will blame
 • they will blame

Future continuous

 • I will be blaming
 • you will be blaming
 • he|she|it will be blaming
 • we will be blaming
 • you will be blaming
 • they will be blaming

Future perfect

 • I will have blamed
 • you will have blamed
 • he|she|it will have blamed
 • we will have blamed
 • you will have blamed
 • they will have blamed

Future perfect continuous

 • I will have been blaming
 • you will have been blaming
 • he|she|it will have been blaming
 • we will have been blaming
 • you will have been blaming
 • they will have been blaming

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen blame

Present participle

 • blaming

Past participle

 • blamed

Perfect Participle

 • having blamed

Imperative në anglisht, për foljen blame

Imperative

 • blame
 • let's blame
 • blame

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: berry blackleg blah blanch blather bud companion derive indwell paddle