Zgjedhimi i foljes bite në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes bite në anglisht.

Zgjedhimi e foljes bite në kohën e tashme

Present Tense

 • I bite
 • you bite
 • he|she|it bites
 • we bite
 • you bite
 • they bite

Present Continuous

 • I am bitting
 • you are bitting
 • he|she|it is bitting
 • we are bitting
 • you are bitting
 • they are bitting

Present Perfect

 • I have bitten
 • you have bitten
 • he|she|it has bitten
 • we have bitten
 • you have bitten
 • they have bitten

Present Perfect Continuous

 • I have been bitting
 • you have been bitting
 • he|she|it has been bitting
 • we have been bitting
 • you have been bitting
 • they have been bitting

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes bite në kohët e shkuara

Simple past

 • I bit
 • you bit
 • he|she|it bit
 • we bit
 • you bit
 • they bit

Past continuous

 • I was bitting
 • you were bitting
 • he|she|it was bitting
 • we were bitting
 • you were bitting
 • they were bitting

Past perfect

 • I had bitten
 • you had bitten
 • he|she|it had bitten
 • we had bitten
 • you had bitten
 • they had bitten

Past perfect continuous

 • I had been bitting
 • you had been bitting
 • he|she|it had been bitting
 • we had been bitting
 • you had been bitting
 • they had been bitting

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes bite në kohët e ardhshme

Future

 • I will bite
 • you will bite
 • he|she|it will bite
 • we will bite
 • you will bite
 • they will bite

Future continuous

 • I will be bitting
 • you will be bitting
 • he|she|it will be bitting
 • we will be bitting
 • you will be bitting
 • they will be bitting

Future perfect

 • I will have bitten
 • you will have bitten
 • he|she|it will have bitten
 • we will have bitten
 • you will have bitten
 • they will have bitten

Future perfect continuous

 • I will have been bitting
 • you will have been bitting
 • he|she|it will have been bitting
 • we will have been bitting
 • you will have been bitting
 • they will have been bitting

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen bite

Present participle

 • bitting

Past participle

 • bitten

Perfect Participle

 • having bitten

Imperative në anglisht, për foljen bite

Imperative

 • bite
 • let's bite
 • bite

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: belly-laugh birddog bisect bitch blackbird brood commend depredate incurvate overwind