Zgjedhimi i foljes bifurcate në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes bifurcate në anglisht.

Zgjedhimi e foljes bifurcate në kohën e tashme

Present Tense

 • I bifurcate
 • you bifurcate
 • he|she|it bifurcates
 • we bifurcate
 • you bifurcate
 • they bifurcate

Present Continuous

 • I am bifurcating
 • you are bifurcating
 • he|she|it is bifurcating
 • we are bifurcating
 • you are bifurcating
 • they are bifurcating

Present Perfect

 • I have bifurcated
 • you have bifurcated
 • he|she|it has bifurcated
 • we have bifurcated
 • you have bifurcated
 • they have bifurcated

Present Perfect Continuous

 • I have been bifurcating
 • you have been bifurcating
 • he|she|it has been bifurcating
 • we have been bifurcating
 • you have been bifurcating
 • they have been bifurcating

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes bifurcate në kohët e shkuara

Simple past

 • I bifurcated
 • you bifurcated
 • he|she|it bifurcated
 • we bifurcated
 • you bifurcated
 • they bifurcated

Past continuous

 • I was bifurcating
 • you were bifurcating
 • he|she|it was bifurcating
 • we were bifurcating
 • you were bifurcating
 • they were bifurcating

Past perfect

 • I had bifurcated
 • you had bifurcated
 • he|she|it had bifurcated
 • we had bifurcated
 • you had bifurcated
 • they had bifurcated

Past perfect continuous

 • I had been bifurcating
 • you had been bifurcating
 • he|she|it had been bifurcating
 • we had been bifurcating
 • you had been bifurcating
 • they had been bifurcating

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes bifurcate në kohët e ardhshme

Future

 • I will bifurcate
 • you will bifurcate
 • he|she|it will bifurcate
 • we will bifurcate
 • you will bifurcate
 • they will bifurcate

Future continuous

 • I will be bifurcating
 • you will be bifurcating
 • he|she|it will be bifurcating
 • we will be bifurcating
 • you will be bifurcating
 • they will be bifurcating

Future perfect

 • I will have bifurcated
 • you will have bifurcated
 • he|she|it will have bifurcated
 • we will have bifurcated
 • you will have bifurcated
 • they will have bifurcated

Future perfect continuous

 • I will have been bifurcating
 • you will have been bifurcating
 • he|she|it will have been bifurcating
 • we will have been bifurcating
 • you will have been bifurcating
 • they will have been bifurcating

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen bifurcate

Present participle

 • bifurcating

Past participle

 • bifurcated

Perfect Participle

 • having bifurcated

Imperative në anglisht, për foljen bifurcate

Imperative

 • bifurcate
 • let's bifurcate
 • bifurcate

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: befuddle bewray biff big bin bribe colligate depasture incense overstep