Zgjedhimi i foljes beware në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes beware në anglisht.

Zgjedhimi e foljes beware në kohën e tashme

Present Tense

 • I beware
 • you beware
 • he|she|it bewares
 • we beware
 • you beware
 • they beware

Present Continuous

 • I am bewaring
 • you are bewaring
 • he|she|it is bewaring
 • we are bewaring
 • you are bewaring
 • they are bewaring

Present Perfect

 • I have bewared
 • you have bewared
 • he|she|it has bewared
 • we have bewared
 • you have bewared
 • they have bewared

Present Perfect Continuous

 • I have been bewaring
 • you have been bewaring
 • he|she|it has been bewaring
 • we have been bewaring
 • you have been bewaring
 • they have been bewaring

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes beware në kohët e shkuara

Simple past

 • I bewared
 • you bewared
 • he|she|it bewared
 • we bewared
 • you bewared
 • they bewared

Past continuous

 • I was bewaring
 • you were bewaring
 • he|she|it was bewaring
 • we were bewaring
 • you were bewaring
 • they were bewaring

Past perfect

 • I had bewared
 • you had bewared
 • he|she|it had bewared
 • we had bewared
 • you had bewared
 • they had bewared

Past perfect continuous

 • I had been bewaring
 • you had been bewaring
 • he|she|it had been bewaring
 • we had been bewaring
 • you had been bewaring
 • they had been bewaring

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes beware në kohët e ardhshme

Future

 • I will beware
 • you will beware
 • he|she|it will beware
 • we will beware
 • you will beware
 • they will beware

Future continuous

 • I will be bewaring
 • you will be bewaring
 • he|she|it will be bewaring
 • we will be bewaring
 • you will be bewaring
 • they will be bewaring

Future perfect

 • I will have bewared
 • you will have bewared
 • he|she|it will have bewared
 • we will have bewared
 • you will have bewared
 • they will have bewared

Future perfect continuous

 • I will have been bewaring
 • you will have been bewaring
 • he|she|it will have been bewaring
 • we will have been bewaring
 • you will have been bewaring
 • they will have been bewaring

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen beware

Present participle

 • bewaring

Past participle

 • bewared

Perfect Participle

 • having bewared

Imperative në anglisht, për foljen beware

Imperative

 • beware
 • let's beware
 • beware

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: beef bethink bewail bewilder bifurcate breathalyse coldweld denudate inaugurate overshare