Zgjedhimi i foljes bet në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes bet në anglisht.

Zgjedhimi e foljes bet në kohën e tashme

Present Tense

 • I bet
 • you bet
 • he|she|it bets
 • we bet
 • you bet
 • they bet

Present Continuous

 • I am betting
 • you are betting
 • he|she|it is betting
 • we are betting
 • you are betting
 • they are betting

Present Perfect

 • I have betted/bet
 • you have betted/bet
 • he|she|it has betted/bet
 • we have betted/bet
 • you have betted/bet
 • they have betted/bet

Present Perfect Continuous

 • I have been betting
 • you have been betting
 • he|she|it has been betting
 • we have been betting
 • you have been betting
 • they have been betting

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes bet në kohët e shkuara

Simple past

 • I betted/bet
 • you betted/bet
 • he|she|it betted/bet
 • we betted/bet
 • you betted/bet
 • they betted/bet

Past continuous

 • I was betting
 • you were betting
 • he|she|it was betting
 • we were betting
 • you were betting
 • they were betting

Past perfect

 • I had betted/bet
 • you had betted/bet
 • he|she|it had betted/bet
 • we had betted/bet
 • you had betted/bet
 • they had betted/bet

Past perfect continuous

 • I had been betting
 • you had been betting
 • he|she|it had been betting
 • we had been betting
 • you had been betting
 • they had been betting

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes bet në kohët e ardhshme

Future

 • I will bet
 • you will bet
 • he|she|it will bet
 • we will bet
 • you will bet
 • they will bet

Future continuous

 • I will be betting
 • you will be betting
 • he|she|it will be betting
 • we will be betting
 • you will be betting
 • they will be betting

Future perfect

 • I will have betted/bet
 • you will have betted/bet
 • he|she|it will have betted/bet
 • we will have betted/bet
 • you will have betted/bet
 • they will have betted/bet

Future perfect continuous

 • I will have been betting
 • you will have been betting
 • he|she|it will have been betting
 • we will have been betting
 • you will have been betting
 • they will have been betting

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen bet

Present participle

 • betting

Past participle

 • betted/bet

Perfect Participle

 • having betted/bet

Imperative në anglisht, për foljen bet

Imperative

 • bet
 • let's bet
 • bet

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: become best bestride beta-test bewail brazen cohere denaturize impress overreact