Zgjedhimi i foljes bespeak në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes bespeak në anglisht.

Zgjedhimi e foljes bespeak në kohën e tashme

Present Tense

 • I bespeak
 • you bespeak
 • he|she|it bespeaks
 • we bespeak
 • you bespeak
 • they bespeak

Present Continuous

 • I am bespeaking
 • you are bespeaking
 • he|she|it is bespeaking
 • we are bespeaking
 • you are bespeaking
 • they are bespeaking

Present Perfect

 • I have bespoken
 • you have bespoken
 • he|she|it has bespoken
 • we have bespoken
 • you have bespoken
 • they have bespoken

Present Perfect Continuous

 • I have been bespeaking
 • you have been bespeaking
 • he|she|it has been bespeaking
 • we have been bespeaking
 • you have been bespeaking
 • they have been bespeaking

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes bespeak në kohët e shkuara

Simple past

 • I bespoke
 • you bespoke
 • he|she|it bespoke
 • we bespoke
 • you bespoke
 • they bespoke

Past continuous

 • I was bespeaking
 • you were bespeaking
 • he|she|it was bespeaking
 • we were bespeaking
 • you were bespeaking
 • they were bespeaking

Past perfect

 • I had bespoken
 • you had bespoken
 • he|she|it had bespoken
 • we had bespoken
 • you had bespoken
 • they had bespoken

Past perfect continuous

 • I had been bespeaking
 • you had been bespeaking
 • he|she|it had been bespeaking
 • we had been bespeaking
 • you had been bespeaking
 • they had been bespeaking

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes bespeak në kohët e ardhshme

Future

 • I will bespeak
 • you will bespeak
 • he|she|it will bespeak
 • we will bespeak
 • you will bespeak
 • they will bespeak

Future continuous

 • I will be bespeaking
 • you will be bespeaking
 • he|she|it will be bespeaking
 • we will be bespeaking
 • you will be bespeaking
 • they will be bespeaking

Future perfect

 • I will have bespoken
 • you will have bespoken
 • he|she|it will have bespoken
 • we will have bespoken
 • you will have bespoken
 • they will have bespoken

Future perfect continuous

 • I will have been bespeaking
 • you will have been bespeaking
 • he|she|it will have been bespeaking
 • we will have been bespeaking
 • you will have been bespeaking
 • they will have been bespeaking

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen bespeak

Present participle

 • bespeaking

Past participle

 • bespoken

Perfect Participle

 • having bespoken

Imperative në anglisht, për foljen bespeak

Imperative

 • bespeak
 • let's bespeak
 • bespeak

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: bear beset bespatter bespread bet brake coerce demotivate impolder overpersuade