Zgjedhimi i foljes befoul në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes befoul në anglisht.

Zgjedhimi e foljes befoul në kohën e tashme

Present Tense

 • I befoul
 • you befoul
 • he|she|it befouls
 • we befoul
 • you befoul
 • they befoul

Present Continuous

 • I am befouling
 • you are befouling
 • he|she|it is befouling
 • we are befouling
 • you are befouling
 • they are befouling

Present Perfect

 • I have befouled
 • you have befouled
 • he|she|it has befouled
 • we have befouled
 • you have befouled
 • they have befouled

Present Perfect Continuous

 • I have been befouling
 • you have been befouling
 • he|she|it has been befouling
 • we have been befouling
 • you have been befouling
 • they have been befouling

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes befoul në kohët e shkuara

Simple past

 • I befouled
 • you befouled
 • he|she|it befouled
 • we befouled
 • you befouled
 • they befouled

Past continuous

 • I was befouling
 • you were befouling
 • he|she|it was befouling
 • we were befouling
 • you were befouling
 • they were befouling

Past perfect

 • I had befouled
 • you had befouled
 • he|she|it had befouled
 • we had befouled
 • you had befouled
 • they had befouled

Past perfect continuous

 • I had been befouling
 • you had been befouling
 • he|she|it had been befouling
 • we had been befouling
 • you had been befouling
 • they had been befouling

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes befoul në kohët e ardhshme

Future

 • I will befoul
 • you will befoul
 • he|she|it will befoul
 • we will befoul
 • you will befoul
 • they will befoul

Future continuous

 • I will be befouling
 • you will be befouling
 • he|she|it will be befouling
 • we will be befouling
 • you will be befouling
 • they will be befouling

Future perfect

 • I will have befouled
 • you will have befouled
 • he|she|it will have befouled
 • we will have befouled
 • you will have befouled
 • they will have befouled

Future perfect continuous

 • I will have been befouling
 • you will have been befouling
 • he|she|it will have been befouling
 • we will have been befouling
 • you will have been befouling
 • they will have been befouling

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen befoul

Present participle

 • befouling

Past participle

 • befouled

Perfect Participle

 • having befouled

Imperative në anglisht, për foljen befoul

Imperative

 • befoul
 • let's befoul
 • befoul

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: bandage beep befool befriend beguile bone clinker dehumanise ignore overblow