Zgjedhimi i foljes befog në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes befog në anglisht.

Zgjedhimi e foljes befog në kohën e tashme

Present Tense

 • I befog
 • you befog
 • he|she|it befogs
 • we befog
 • you befog
 • they befog

Present Continuous

 • I am befogging
 • you are befogging
 • he|she|it is befogging
 • we are befogging
 • you are befogging
 • they are befogging

Present Perfect

 • I have befogged
 • you have befogged
 • he|she|it has befogged
 • we have befogged
 • you have befogged
 • they have befogged

Present Perfect Continuous

 • I have been befogging
 • you have been befogging
 • he|she|it has been befogging
 • we have been befogging
 • you have been befogging
 • they have been befogging

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes befog në kohët e shkuara

Simple past

 • I befogged
 • you befogged
 • he|she|it befogged
 • we befogged
 • you befogged
 • they befogged

Past continuous

 • I was befogging
 • you were befogging
 • he|she|it was befogging
 • we were befogging
 • you were befogging
 • they were befogging

Past perfect

 • I had befogged
 • you had befogged
 • he|she|it had befogged
 • we had befogged
 • you had befogged
 • they had befogged

Past perfect continuous

 • I had been befogging
 • you had been befogging
 • he|she|it had been befogging
 • we had been befogging
 • you had been befogging
 • they had been befogging

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes befog në kohët e ardhshme

Future

 • I will befog
 • you will befog
 • he|she|it will befog
 • we will befog
 • you will befog
 • they will befog

Future continuous

 • I will be befogging
 • you will be befogging
 • he|she|it will be befogging
 • we will be befogging
 • you will be befogging
 • they will be befogging

Future perfect

 • I will have befogged
 • you will have befogged
 • he|she|it will have befogged
 • we will have befogged
 • you will have befogged
 • they will have befogged

Future perfect continuous

 • I will have been befogging
 • you will have been befogging
 • he|she|it will have been befogging
 • we will have been befogging
 • you will have been befogging
 • they will have been befogging

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen befog

Present participle

 • befogging

Past participle

 • befogged

Perfect Participle

 • having befogged

Imperative në anglisht, për foljen befog

Imperative

 • befog
 • let's befog
 • befog

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: ban bedraggle befit befool begrime bombard cling dehisce idolize overbear