Zgjedhimi i foljes be në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes be në anglisht.

Zgjedhimi e foljes be në kohën e tashme

Present Tense

 • I am
 • you are
 • he|she|it is
 • we are
 • you are
 • they are

Present Continuous

 • I am being
 • you are being
 • he|she|it is being
 • we are being
 • you are being
 • they are being

Present Perfect

 • I have been
 • you have been
 • he|she|it has been
 • we have been
 • you have been
 • they have been

Present Perfect Continuous

 • I have been being
 • you have been being
 • he|she|it has been being
 • we have been being
 • you have been being
 • they have been being

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes be në kohët e shkuara

Simple past

 • I was
 • you were
 • he|she|it was
 • we were
 • you were
 • they were

Past continuous

 • I was being
 • you were being
 • he|she|it was being
 • we were being
 • you were being
 • they were being

Past perfect

 • I had been
 • you had been
 • he|she|it had been
 • we had been
 • you had been
 • they had been

Past perfect continuous

 • I had been being
 • you had been being
 • he|she|it had been being
 • we had been being
 • you had been being
 • they had been being

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes be në kohët e ardhshme

Future

 • I will be
 • you will be
 • he|she|it will be
 • we will be
 • you will be
 • they will be

Future continuous

 • I will be being
 • you will be being
 • he|she|it will be being
 • we will be being
 • you will be being
 • they will be being

Future perfect

 • I will have been
 • you will have been
 • he|she|it will have been
 • we will have been
 • you will have been
 • they will have been

Future perfect continuous

 • I will have been being
 • you will have been being
 • he|she|it will have been being
 • we will have been being
 • you will have been being
 • they will have been being

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen be

Present participle

 • being

Past participle

 • been

Perfect Participle

 • having been

Imperative në anglisht, për foljen be

Imperative

 • be
 • let's be
 • be

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: backheel batten bayonet beach beatbox blub clamour defecate hutch outride