Zgjedhimi i foljes barbarize në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes barbarize në anglisht.

Zgjedhimi e foljes barbarize në kohën e tashme

Present Tense

 • I barbarize
 • you barbarize
 • he|she|it barbarizes
 • we barbarize
 • you barbarize
 • they barbarize

Present Continuous

 • I am barbarizing
 • you are barbarizing
 • he|she|it is barbarizing
 • we are barbarizing
 • you are barbarizing
 • they are barbarizing

Present Perfect

 • I have barbarized
 • you have barbarized
 • he|she|it has barbarized
 • we have barbarized
 • you have barbarized
 • they have barbarized

Present Perfect Continuous

 • I have been barbarizing
 • you have been barbarizing
 • he|she|it has been barbarizing
 • we have been barbarizing
 • you have been barbarizing
 • they have been barbarizing

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes barbarize në kohët e shkuara

Simple past

 • I barbarized
 • you barbarized
 • he|she|it barbarized
 • we barbarized
 • you barbarized
 • they barbarized

Past continuous

 • I was barbarizing
 • you were barbarizing
 • he|she|it was barbarizing
 • we were barbarizing
 • you were barbarizing
 • they were barbarizing

Past perfect

 • I had barbarized
 • you had barbarized
 • he|she|it had barbarized
 • we had barbarized
 • you had barbarized
 • they had barbarized

Past perfect continuous

 • I had been barbarizing
 • you had been barbarizing
 • he|she|it had been barbarizing
 • we had been barbarizing
 • you had been barbarizing
 • they had been barbarizing

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes barbarize në kohët e ardhshme

Future

 • I will barbarize
 • you will barbarize
 • he|she|it will barbarize
 • we will barbarize
 • you will barbarize
 • they will barbarize

Future continuous

 • I will be barbarizing
 • you will be barbarizing
 • he|she|it will be barbarizing
 • we will be barbarizing
 • you will be barbarizing
 • they will be barbarizing

Future perfect

 • I will have barbarized
 • you will have barbarized
 • he|she|it will have barbarized
 • we will have barbarized
 • you will have barbarized
 • they will have barbarized

Future perfect continuous

 • I will have been barbarizing
 • you will have been barbarizing
 • he|she|it will have been barbarizing
 • we will have been barbarizing
 • you will have been barbarizing
 • they will have been barbarizing

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen barbarize

Present participle

 • barbarizing

Past participle

 • barbarized

Perfect Participle

 • having barbarized

Imperative në anglisht, për foljen barbarize

Imperative

 • barbarize
 • let's barbarize
 • barbarize

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: autocomplete bankrupt bar-hop barbecue barrack blaze chug decompress hotwire outcry