Zgjedhimi i foljes backtrack në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes backtrack në anglisht.

Zgjedhimi e foljes backtrack në kohën e tashme

Present Tense

 • I backtrack
 • you backtrack
 • he|she|it backtracks
 • we backtrack
 • you backtrack
 • they backtrack

Present Continuous

 • I am backtracking
 • you are backtracking
 • he|she|it is backtracking
 • we are backtracking
 • you are backtracking
 • they are backtracking

Present Perfect

 • I have backtracked
 • you have backtracked
 • he|she|it has backtracked
 • we have backtracked
 • you have backtracked
 • they have backtracked

Present Perfect Continuous

 • I have been backtracking
 • you have been backtracking
 • he|she|it has been backtracking
 • we have been backtracking
 • you have been backtracking
 • they have been backtracking

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes backtrack në kohët e shkuara

Simple past

 • I backtracked
 • you backtracked
 • he|she|it backtracked
 • we backtracked
 • you backtracked
 • they backtracked

Past continuous

 • I was backtracking
 • you were backtracking
 • he|she|it was backtracking
 • we were backtracking
 • you were backtracking
 • they were backtracking

Past perfect

 • I had backtracked
 • you had backtracked
 • he|she|it had backtracked
 • we had backtracked
 • you had backtracked
 • they had backtracked

Past perfect continuous

 • I had been backtracking
 • you had been backtracking
 • he|she|it had been backtracking
 • we had been backtracking
 • you had been backtracking
 • they had been backtracking

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes backtrack në kohët e ardhshme

Future

 • I will backtrack
 • you will backtrack
 • he|she|it will backtrack
 • we will backtrack
 • you will backtrack
 • they will backtrack

Future continuous

 • I will be backtracking
 • you will be backtracking
 • he|she|it will be backtracking
 • we will be backtracking
 • you will be backtracking
 • they will be backtracking

Future perfect

 • I will have backtracked
 • you will have backtracked
 • he|she|it will have backtracked
 • we will have backtracked
 • you will have backtracked
 • they will have backtracked

Future perfect continuous

 • I will have been backtracking
 • you will have been backtracking
 • he|she|it will have been backtracking
 • we will have been backtracking
 • you will have been backtracking
 • they will have been backtracking

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen backtrack

Present participle

 • backtracking

Past participle

 • backtracked

Perfect Participle

 • having backtracked

Imperative në anglisht, për foljen backtrack

Imperative

 • backtrack
 • let's backtrack
 • backtrack

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: assuage backlink backstroke backwash baize bird chevy decalcify homologate opine