Zgjedhimi i foljes assign në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes assign në anglisht.

Zgjedhimi e foljes assign në kohën e tashme

Present Tense

 • I assign
 • you assign
 • he|she|it assigns
 • we assign
 • you assign
 • they assign

Present Continuous

 • I am assigning
 • you are assigning
 • he|she|it is assigning
 • we are assigning
 • you are assigning
 • they are assigning

Present Perfect

 • I have assigned
 • you have assigned
 • he|she|it has assigned
 • we have assigned
 • you have assigned
 • they have assigned

Present Perfect Continuous

 • I have been assigning
 • you have been assigning
 • he|she|it has been assigning
 • we have been assigning
 • you have been assigning
 • they have been assigning

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes assign në kohët e shkuara

Simple past

 • I assigned
 • you assigned
 • he|she|it assigned
 • we assigned
 • you assigned
 • they assigned

Past continuous

 • I was assigning
 • you were assigning
 • he|she|it was assigning
 • we were assigning
 • you were assigning
 • they were assigning

Past perfect

 • I had assigned
 • you had assigned
 • he|she|it had assigned
 • we had assigned
 • you had assigned
 • they had assigned

Past perfect continuous

 • I had been assigning
 • you had been assigning
 • he|she|it had been assigning
 • we had been assigning
 • you had been assigning
 • they had been assigning

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes assign në kohët e ardhshme

Future

 • I will assign
 • you will assign
 • he|she|it will assign
 • we will assign
 • you will assign
 • they will assign

Future continuous

 • I will be assigning
 • you will be assigning
 • he|she|it will be assigning
 • we will be assigning
 • you will be assigning
 • they will be assigning

Future perfect

 • I will have assigned
 • you will have assigned
 • he|she|it will have assigned
 • we will have assigned
 • you will have assigned
 • they will have assigned

Future perfect continuous

 • I will have been assigning
 • you will have been assigning
 • he|she|it will have been assigning
 • we will have been assigning
 • you will have been assigning
 • they will have been assigning

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen assign

Present participle

 • assigning

Past participle

 • assigned

Perfect Participle

 • having assigned

Imperative në anglisht, për foljen assign

Imperative

 • assign
 • let's assign
 • assign

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: antedate assay assibilate assimilate astonish behead cauterise cumber heat nock