Zgjedhimi i foljes angulate në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes angulate në anglisht.

Zgjedhimi e foljes angulate në kohën e tashme

Present Tense

 • I angulate
 • you angulate
 • he|she|it angulates
 • we angulate
 • you angulate
 • they angulate

Present Continuous

 • I am angulating
 • you are angulating
 • he|she|it is angulating
 • we are angulating
 • you are angulating
 • they are angulating

Present Perfect

 • I have angulated
 • you have angulated
 • he|she|it has angulated
 • we have angulated
 • you have angulated
 • they have angulated

Present Perfect Continuous

 • I have been angulating
 • you have been angulating
 • he|she|it has been angulating
 • we have been angulating
 • you have been angulating
 • they have been angulating

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes angulate në kohët e shkuara

Simple past

 • I angulated
 • you angulated
 • he|she|it angulated
 • we angulated
 • you angulated
 • they angulated

Past continuous

 • I was angulating
 • you were angulating
 • he|she|it was angulating
 • we were angulating
 • you were angulating
 • they were angulating

Past perfect

 • I had angulated
 • you had angulated
 • he|she|it had angulated
 • we had angulated
 • you had angulated
 • they had angulated

Past perfect continuous

 • I had been angulating
 • you had been angulating
 • he|she|it had been angulating
 • we had been angulating
 • you had been angulating
 • they had been angulating

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes angulate në kohët e ardhshme

Future

 • I will angulate
 • you will angulate
 • he|she|it will angulate
 • we will angulate
 • you will angulate
 • they will angulate

Future continuous

 • I will be angulating
 • you will be angulating
 • he|she|it will be angulating
 • we will be angulating
 • you will be angulating
 • they will be angulating

Future perfect

 • I will have angulated
 • you will have angulated
 • he|she|it will have angulated
 • we will have angulated
 • you will have angulated
 • they will have angulated

Future perfect continuous

 • I will have been angulating
 • you will have been angulating
 • he|she|it will have been angulating
 • we will have been angulating
 • you will have been angulating
 • they will have been angulating

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen angulate

Present participle

 • angulating

Past participle

 • angulated

Perfect Participle

 • having angulated

Imperative në anglisht, për foljen angulate

Imperative

 • angulate
 • let's angulate
 • angulate

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: air-kiss anger anguish animadvert annoy balkanise campaign crap gusset mow