Zgjedhimi i foljes allege në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes allege në anglisht.

Zgjedhimi e foljes allege në kohën e tashme

Present Tense

 • I allege
 • you allege
 • he|she|it alleges
 • we allege
 • you allege
 • they allege

Present Continuous

 • I am alleging
 • you are alleging
 • he|she|it is alleging
 • we are alleging
 • you are alleging
 • they are alleging

Present Perfect

 • I have alleged
 • you have alleged
 • he|she|it has alleged
 • we have alleged
 • you have alleged
 • they have alleged

Present Perfect Continuous

 • I have been alleging
 • you have been alleging
 • he|she|it has been alleging
 • we have been alleging
 • you have been alleging
 • they have been alleging

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes allege në kohët e shkuara

Simple past

 • I alleged
 • you alleged
 • he|she|it alleged
 • we alleged
 • you alleged
 • they alleged

Past continuous

 • I was alleging
 • you were alleging
 • he|she|it was alleging
 • we were alleging
 • you were alleging
 • they were alleging

Past perfect

 • I had alleged
 • you had alleged
 • he|she|it had alleged
 • we had alleged
 • you had alleged
 • they had alleged

Past perfect continuous

 • I had been alleging
 • you had been alleging
 • he|she|it had been alleging
 • we had been alleging
 • you had been alleging
 • they had been alleging

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes allege në kohët e ardhshme

Future

 • I will allege
 • you will allege
 • he|she|it will allege
 • we will allege
 • you will allege
 • they will allege

Future continuous

 • I will be alleging
 • you will be alleging
 • he|she|it will be alleging
 • we will be alleging
 • you will be alleging
 • they will be alleging

Future perfect

 • I will have alleged
 • you will have alleged
 • he|she|it will have alleged
 • we will have alleged
 • you will have alleged
 • they will have alleged

Future perfect continuous

 • I will have been alleging
 • you will have been alleging
 • he|she|it will have been alleging
 • we will have been alleging
 • you will have been alleging
 • they will have been alleging

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen allege

Present participle

 • alleging

Past participle

 • alleged

Perfect Participle

 • having alleged

Imperative në anglisht, për foljen allege

Imperative

 • allege
 • let's allege
 • allege

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: adjust alight allay allegorize allure automate burglarize cosset grecize modify