Zgjedhimi i foljes alkalify në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes alkalify në anglisht.

Zgjedhimi e foljes alkalify në kohën e tashme

Present Tense

 • I alkalify
 • you alkalify
 • he|she|it alkalifies
 • we alkalify
 • you alkalify
 • they alkalify

Present Continuous

 • I am alkalifying
 • you are alkalifying
 • he|she|it is alkalifying
 • we are alkalifying
 • you are alkalifying
 • they are alkalifying

Present Perfect

 • I have alkalified
 • you have alkalified
 • he|she|it has alkalified
 • we have alkalified
 • you have alkalified
 • they have alkalified

Present Perfect Continuous

 • I have been alkalifying
 • you have been alkalifying
 • he|she|it has been alkalifying
 • we have been alkalifying
 • you have been alkalifying
 • they have been alkalifying

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes alkalify në kohët e shkuara

Simple past

 • I alkalified
 • you alkalified
 • he|she|it alkalified
 • we alkalified
 • you alkalified
 • they alkalified

Past continuous

 • I was alkalifying
 • you were alkalifying
 • he|she|it was alkalifying
 • we were alkalifying
 • you were alkalifying
 • they were alkalifying

Past perfect

 • I had alkalified
 • you had alkalified
 • he|she|it had alkalified
 • we had alkalified
 • you had alkalified
 • they had alkalified

Past perfect continuous

 • I had been alkalifying
 • you had been alkalifying
 • he|she|it had been alkalifying
 • we had been alkalifying
 • you had been alkalifying
 • they had been alkalifying

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes alkalify në kohët e ardhshme

Future

 • I will alkalify
 • you will alkalify
 • he|she|it will alkalify
 • we will alkalify
 • you will alkalify
 • they will alkalify

Future continuous

 • I will be alkalifying
 • you will be alkalifying
 • he|she|it will be alkalifying
 • we will be alkalifying
 • you will be alkalifying
 • they will be alkalifying

Future perfect

 • I will have alkalified
 • you will have alkalified
 • he|she|it will have alkalified
 • we will have alkalified
 • you will have alkalified
 • they will have alkalified

Future perfect continuous

 • I will have been alkalifying
 • you will have been alkalifying
 • he|she|it will have been alkalifying
 • we will have been alkalifying
 • you will have been alkalifying
 • they will have been alkalifying

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen alkalify

Present participle

 • alkalifying

Past participle

 • alkalified

Perfect Participle

 • having alkalified

Imperative në anglisht, për foljen alkalify

Imperative

 • alkalify
 • let's alkalify
 • alkalify

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: adjudge alibi aline alkalize allowance autoclave bureaucratize cosh graze modernise