Zgjedhimi i foljes afford në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes afford në anglisht.

Zgjedhimi e foljes afford në kohën e tashme

Present Tense

 • I afford
 • you afford
 • he|she|it affords
 • we afford
 • you afford
 • they afford

Present Continuous

 • I am affording
 • you are affording
 • he|she|it is affording
 • we are affording
 • you are affording
 • they are affording

Present Perfect

 • I have afforded
 • you have afforded
 • he|she|it has afforded
 • we have afforded
 • you have afforded
 • they have afforded

Present Perfect Continuous

 • I have been affording
 • you have been affording
 • he|she|it has been affording
 • we have been affording
 • you have been affording
 • they have been affording

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes afford në kohët e shkuara

Simple past

 • I afforded
 • you afforded
 • he|she|it afforded
 • we afforded
 • you afforded
 • they afforded

Past continuous

 • I was affording
 • you were affording
 • he|she|it was affording
 • we were affording
 • you were affording
 • they were affording

Past perfect

 • I had afforded
 • you had afforded
 • he|she|it had afforded
 • we had afforded
 • you had afforded
 • they had afforded

Past perfect continuous

 • I had been affording
 • you had been affording
 • he|she|it had been affording
 • we had been affording
 • you had been affording
 • they had been affording

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes afford në kohët e ardhshme

Future

 • I will afford
 • you will afford
 • he|she|it will afford
 • we will afford
 • you will afford
 • they will afford

Future continuous

 • I will be affording
 • you will be affording
 • he|she|it will be affording
 • we will be affording
 • you will be affording
 • they will be affording

Future perfect

 • I will have afforded
 • you will have afforded
 • he|she|it will have afforded
 • we will have afforded
 • you will have afforded
 • they will have afforded

Future perfect continuous

 • I will have been affording
 • you will have been affording
 • he|she|it will have been affording
 • we will have been affording
 • you will have been affording
 • they will have been affording

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen afford

Present participle

 • affording

Past participle

 • afforded

Perfect Participle

 • having afforded

Imperative në anglisht, për foljen afford

Imperative

 • afford
 • let's afford
 • afford

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: acclimate aestivate afflict afforest agglutinate assemble brutalize convict gnarl misinterpret