Zgjedhimi i foljes adjoin në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes adjoin në anglisht.

Zgjedhimi e foljes adjoin në kohën e tashme

Present Tense

 • I adjoin
 • you adjoin
 • he|she|it adjoins
 • we adjoin
 • you adjoin
 • they adjoin

Present Continuous

 • I am adjoining
 • you are adjoining
 • he|she|it is adjoining
 • we are adjoining
 • you are adjoining
 • they are adjoining

Present Perfect

 • I have adjoined
 • you have adjoined
 • he|she|it has adjoined
 • we have adjoined
 • you have adjoined
 • they have adjoined

Present Perfect Continuous

 • I have been adjoining
 • you have been adjoining
 • he|she|it has been adjoining
 • we have been adjoining
 • you have been adjoining
 • they have been adjoining

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes adjoin në kohët e shkuara

Simple past

 • I adjoined
 • you adjoined
 • he|she|it adjoined
 • we adjoined
 • you adjoined
 • they adjoined

Past continuous

 • I was adjoining
 • you were adjoining
 • he|she|it was adjoining
 • we were adjoining
 • you were adjoining
 • they were adjoining

Past perfect

 • I had adjoined
 • you had adjoined
 • he|she|it had adjoined
 • we had adjoined
 • you had adjoined
 • they had adjoined

Past perfect continuous

 • I had been adjoining
 • you had been adjoining
 • he|she|it had been adjoining
 • we had been adjoining
 • you had been adjoining
 • they had been adjoining

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes adjoin në kohët e ardhshme

Future

 • I will adjoin
 • you will adjoin
 • he|she|it will adjoin
 • we will adjoin
 • you will adjoin
 • they will adjoin

Future continuous

 • I will be adjoining
 • you will be adjoining
 • he|she|it will be adjoining
 • we will be adjoining
 • you will be adjoining
 • they will be adjoining

Future perfect

 • I will have adjoined
 • you will have adjoined
 • he|she|it will have adjoined
 • we will have adjoined
 • you will have adjoined
 • they will have adjoined

Future perfect continuous

 • I will have been adjoining
 • you will have been adjoining
 • he|she|it will have been adjoining
 • we will have been adjoining
 • you will have been adjoining
 • they will have been adjoining

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen adjoin

Present participle

 • adjoining

Past participle

 • adjoined

Perfect Participle

 • having adjoined

Imperative në anglisht, për foljen adjoin

Imperative

 • adjoin
 • let's adjoin
 • adjoin

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: abet addict adhibit adjourn admire aquaplane brey consubstantiate glad-hand minute