Zgjedhimi i foljes adduct në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes adduct në anglisht.

Zgjedhimi e foljes adduct në kohën e tashme

Present Tense

 • I adduct
 • you adduct
 • he|she|it adducts
 • we adduct
 • you adduct
 • they adduct

Present Continuous

 • I am adducting
 • you are adducting
 • he|she|it is adducting
 • we are adducting
 • you are adducting
 • they are adducting

Present Perfect

 • I have adducted
 • you have adducted
 • he|she|it has adducted
 • we have adducted
 • you have adducted
 • they have adducted

Present Perfect Continuous

 • I have been adducting
 • you have been adducting
 • he|she|it has been adducting
 • we have been adducting
 • you have been adducting
 • they have been adducting

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes adduct në kohët e shkuara

Simple past

 • I adducted
 • you adducted
 • he|she|it adducted
 • we adducted
 • you adducted
 • they adducted

Past continuous

 • I was adducting
 • you were adducting
 • he|she|it was adducting
 • we were adducting
 • you were adducting
 • they were adducting

Past perfect

 • I had adducted
 • you had adducted
 • he|she|it had adducted
 • we had adducted
 • you had adducted
 • they had adducted

Past perfect continuous

 • I had been adducting
 • you had been adducting
 • he|she|it had been adducting
 • we had been adducting
 • you had been adducting
 • they had been adducting

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes adduct në kohët e ardhshme

Future

 • I will adduct
 • you will adduct
 • he|she|it will adduct
 • we will adduct
 • you will adduct
 • they will adduct

Future continuous

 • I will be adducting
 • you will be adducting
 • he|she|it will be adducting
 • we will be adducting
 • you will be adducting
 • they will be adducting

Future perfect

 • I will have adducted
 • you will have adducted
 • he|she|it will have adducted
 • we will have adducted
 • you will have adducted
 • they will have adducted

Future perfect continuous

 • I will have been adducting
 • you will have been adducting
 • he|she|it will have been adducting
 • we will have been adducting
 • you will have been adducting
 • they will have been adducting

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen adduct

Present participle

 • adducting

Past participle

 • adducted

Perfect Participle

 • having adducted

Imperative në anglisht, për foljen adduct

Imperative

 • adduct
 • let's adduct
 • adduct

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: abbreviate ad-lib adduce adhere admeasure approve breeze constringe give minister