Zgjedhimi i foljes abduct në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes abduct në anglisht.

Zgjedhimi e foljes abduct në kohën e tashme

Present Tense

 • I abduct
 • you abduct
 • he|she|it abducts
 • we abduct
 • you abduct
 • they abduct

Present Continuous

 • I am abducting
 • you are abducting
 • he|she|it is abducting
 • we are abducting
 • you are abducting
 • they are abducting

Present Perfect

 • I have abducted
 • you have abducted
 • he|she|it has abducted
 • we have abducted
 • you have abducted
 • they have abducted

Present Perfect Continuous

 • I have been abducting
 • you have been abducting
 • he|she|it has been abducting
 • we have been abducting
 • you have been abducting
 • they have been abducting

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes abduct në kohët e shkuara

Simple past

 • I abducted
 • you abducted
 • he|she|it abducted
 • we abducted
 • you abducted
 • they abducted

Past continuous

 • I was abducting
 • you were abducting
 • he|she|it was abducting
 • we were abducting
 • you were abducting
 • they were abducting

Past perfect

 • I had abducted
 • you had abducted
 • he|she|it had abducted
 • we had abducted
 • you had abducted
 • they had abducted

Past perfect continuous

 • I had been abducting
 • you had been abducting
 • he|she|it had been abducting
 • we had been abducting
 • you had been abducting
 • they had been abducting

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes abduct në kohët e ardhshme

Future

 • I will abduct
 • you will abduct
 • he|she|it will abduct
 • we will abduct
 • you will abduct
 • they will abduct

Future continuous

 • I will be abducting
 • you will be abducting
 • he|she|it will be abducting
 • we will be abducting
 • you will be abducting
 • they will be abducting

Future perfect

 • I will have abducted
 • you will have abducted
 • he|she|it will have abducted
 • we will have abducted
 • you will have abducted
 • they will have abducted

Future perfect continuous

 • I will have been abducting
 • you will have been abducting
 • he|she|it will have been abducting
 • we will have been abducting
 • you will have been abducting
 • they will have been abducting

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen abduct

Present participle

 • abducting

Past participle

 • abducted

Perfect Participle

 • having abducted

Imperative në anglisht, për foljen abduct

Imperative

 • abduct
 • let's abduct
 • abduct

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: abdicate abet abort amputate bone computerize gang medal