Lista e foljeve të parregullta në anglisht

PaskajoreKoha e shkuarPjesorjaPërkthimi
arisearosearisenngihem
awakeawoke (awaked)awoken (awaked)zgjoj
bewas / werebeenjam
bearboreborne / bornlind
beatbeatbeatenrrah
becomebecamebecomebëhem
beginbeganbegunbëj
bendbentbentpërkul
betbetbetvë bast
bidbid / badebid / biddenofroj
bindboundboundlidh
bitebitbittenkafshoj
bleedbledbledpërgjak
blowblewblownfryj
breakbrokebrokenthyej
breedbredbredrrit
bringbroughtbroughtsjell
broadcastbroadcast (broadcasted)broadcast (broadcasted)transmetoj
buildbuiltbuiltndërtoj
burnburnt / burnedburnt / burneddjeg
burstburstburstshpërthej
buyboughtboughtblej
castcastcastmund
catchcaughtcaughtkap
choosechosechosenzgjedh
clingclungclungkapem
clotheclad (clothed)clad (clothed)vesh
comecamecomevij
costcostcostkushton
creepcreptcreptkacavirrem
cutcutcutpres
dealdealtdealtmerrem
digdugduggërmoj
dodiddonebëj
drawdrewdrawntërheq
dreamdreamt (dreamed)dreamt (dreamed)ëndërroj
drinkdrankdrunkpi
drivedrovedrivenngas
dwelldweltdweltjetoj
eatateeatenha
fallfellfallenbie
feedfedfedushqej
feelfeltfeltndjej
fightfoughtfoughtluftoj
findfoundfoundgjej
fleefledfledshpëtoj
flingflungflungflak
flyflewflownfluturoj
forbidforbadeforbiddenndaloj
forecastforecast (forecasted)forecast (forecasted)parashikoj
forgetforgotforgottenharroj
forgiveforgaveforgivenfal
forsakeforsookforsakenbraktis
freezefrozefrozenngrij
getgotgot / gotten (us)marr
givegavegivenjap
gowentgoneshkoj
grindgroundgroundbluaj
growgrewgrownrrit
hanghunghungvar
havehadhadkam
hearheardhearddëgjoj
hidehidhiddenfsheh
hithithitgodas
holdheldheldmbaj
hurthurthurtlëndoj
keepkeptkeptmbaj
kneelkneltkneltgjunjëzoj
knitknit (knitted)knit (knitted)punoj me shtiza
knowknewknowndi
laylaidlaidvendos
leadledledudhëheq
leanleant (leaned)leant (leaned)mbështetem
leapleapt (leaped)leapt (leaped)hidhej
learnlearnt (learned)learnt (learned)mësoj
leaveleftleftlargohem
lendlentlentjap hua
letletletlejoj
lielaylainshtrihem
lightlit (lighted)lit (lighted)ndriçoj
loselostlosthumbas
makemademadebëj
meanmeantmeantdo të thotë
meetmetmettakoj
misleadmisledmisledmashtroj
mistakemistookmistakengaboj
mowmowedmown (mowed)kosit
paypaidpaidpaguaj
putputputvendos
quitquit (quitted)quit (quitted)
readreadreadlexoj
ridridridshpëtoj
rideroderiddenkalëroj
ringrangrungtelefonoj
riseroserisenlind
runranrunvrapoj
sawsawedsawn (sawed)sharroj
saysaidsaidthem
seesawseenshikoj
seeksoughtsoughtkërkoj
sellsoldsoldshes
sendsentsentdërgoj
setsetsetvendos
sewsewedsewn (sewed)qep
shakeshookshakentund
shaveshavedshaven (shaved)rruhem
shineshoneshonendriçoj
shootshotshotqëlloj
showshowedshowntregoj
shrinkshrankshrunktkurrem
shutshutshutmbyll
singsangsungkëndoj
sinksanksunkzhys
sitsatsatulem
sleepsleptsleptfle
slideslidslidrrëshqas
smellsmelt (smelled)smelt (smelled)nuhas
sowsowedsown (sowed)mbjell
speakspokespokenflas
speedsped (speeded)sped (speeded)shpejtoj
spellspelt (spelled)spelt (spelled)rrokëzoj
spendspentspentshpenzoj
spillspilt (spilled)spilt (spilled)derdh
spinspanspunvërtit
spitspatspatpështyj, shpoj
splitsplitsplitçaj
spoilspoilt (spoiled)spoilt (spoiled)llastoj
spreadspreadspreadpërhap
springsprangsprunghidhem
standstoodstoodqëndroj
stealstolestolenvjedh
stickstuckstucknigjit
stingstungstungthumboj
stinkstankstunkqelb
stridestrodestriddeneci me hap të madh
strikestruckstruckgodas
stringstrungstrunglidh
strivestrovestrivenpërpiqem
swearsworeswornbetohem, shaj
sweepsweptsweptfshij
swellswelledswollen (swelled)bymehet
swimswamswumnotoj
swingswungswunglëkund
taketooktakenmarr
teachtaughttaughtjap mësim
teartoretorngris
telltoldtoldthem
thinkthoughtthoughtmendoj
throwthrewthrownflak
thrustthrustthrustfut
treadtrodtrod / troddeneci
understandunderstoodunderstoodkuptoj
wakewoke (waked)woke (waked)zgjoj
waylaywaylaidwaylaidmësyj
wearworewornvesh
weavewovewoventhur
weepweptweptlotoj
winwonwonfitoj
wringwrungwrungpërdredh
writewrotewrittenshkruaj

Nuk kemi gjetur asnjë rezultat

Mësoni folje të parregullta në anglisht me këtë listë ndërvepruese foljesh të parregullta

Në anglisht ka qindra folje të parregullta, por vetëm një pjesë e tyre përdoren rregullisht. Ne kemi mbledhur 160 foljet e parregullta më të përdorura në anglisht për t'i mësuar dhe t'i ripërsërisni ato në mënyrë efektive. Kjo listë është ndërvepruese. Mund të përdoret fusha e kërkimit inteligjente për të kërkuar një folje ose formën e veçantë të saj.

Çfarë është një folje e parregullt në anglisht?

Në anglisht, një folje e rregullt është një folje që ndjek rregullat e zakonshme të zgjedhimit në Simple Past dhe Past Participle (për të formuar Present Perfect). Ju duhet të shtoni -ed në fundin e foljes për të formuar këto dy kohë të zgjedhimit. Foljet e parregullta nuk ndjekin këto rregulla! Prandaj duhet t'i mësoni përmendësh për të shmangur gabimet.

Pse duhet të mësojmë foljet e parregullta në anglisht?

Foljet e parregullta përdoren shumë shpesh në anglisht për të formuar një numër të madh fjalish në të shkruar dhe në të folur. Pra, është parësore t'i njohim mirë dhe t'i zotërojmë ato për të pasur një nivel të mirë të gjuhës angleze dhe për t'u kuptuar siç duhet.

Të mësuarit e foljeve të parregullta gjithashtu ndihmon në zgjerimin e fjalorit tuaj në anglisht. Realisht, foljet e parregullta përdoren shpesh. Të mësuarit e foljeve të parregullta ju lejon të dini më shumë fjalë të fjalorit anglisht.

Si të mësojmë foljet e parregullta në anglisht?

Nuk ka asnjë metodë magjike për të mësuar foljet e parregullta në anglisht brenda një dite ... Për të mësuar përmendësh foljet e parregullta, e vetmja teknikë që funksionon është përsëritja. Këshillohet që mësimi i foljeve të parregullta të ndahet në disa ditë, në mënyrë që të jetë më e lehtë t'i mësoni ato përmendësh për mirë.

Një këshillë tjetër që mund ta ndihmojë personin që po i mëson këto folje të parregullta është t'i grupojë ato sipas parregullsisë së tyre. Në të vërtetë, foljet janë të parregullta, por është e mundur të identifikohen llojet e parregullsive që përsëriten për disa folje. (shembuj: {drink-drank-drunk} dhe {sing-sang-sung}).