Zgjedhimi i foljes spoil në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes spoil në anglisht.

Zgjedhimi e foljes spoil në kohën e tashme

Present Tense

 • I spoil
 • you spoil
 • he|she|it spoils
 • we spoil
 • you spoil
 • they spoil

Present Continuous

 • I am spoiling
 • you are spoiling
 • he|she|it is spoiling
 • we are spoiling
 • you are spoiling
 • they are spoiling

Present Perfect

 • I have spoiled/spoilt
 • you have spoiled/spoilt
 • he|she|it has spoiled/spoilt
 • we have spoiled/spoilt
 • you have spoiled/spoilt
 • they have spoiled/spoilt

Present Perfect Continuous

 • I have been spoiling
 • you have been spoiling
 • he|she|it has been spoiling
 • we have been spoiling
 • you have been spoiling
 • they have been spoiling

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes spoil në kohët e shkuara

Simple past

 • I spoiled/spoilt
 • you spoiled/spoilt
 • he|she|it spoiled/spoilt
 • we spoiled/spoilt
 • you spoiled/spoilt
 • they spoiled/spoilt

Past continuous

 • I was spoiling
 • you were spoiling
 • he|she|it was spoiling
 • we were spoiling
 • you were spoiling
 • they were spoiling

Past perfect

 • I had spoiled/spoilt
 • you had spoiled/spoilt
 • he|she|it had spoiled/spoilt
 • we had spoiled/spoilt
 • you had spoiled/spoilt
 • they had spoiled/spoilt

Past perfect continuous

 • I had been spoiling
 • you had been spoiling
 • he|she|it had been spoiling
 • we had been spoiling
 • you had been spoiling
 • they had been spoiling

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes spoil në kohët e ardhshme

Future

 • I will spoil
 • you will spoil
 • he|she|it will spoil
 • we will spoil
 • you will spoil
 • they will spoil

Future continuous

 • I will be spoiling
 • you will be spoiling
 • he|she|it will be spoiling
 • we will be spoiling
 • you will be spoiling
 • they will be spoiling

Future perfect

 • I will have spoiled/spoilt
 • you will have spoiled/spoilt
 • he|she|it will have spoiled/spoilt
 • we will have spoiled/spoilt
 • you will have spoiled/spoilt
 • they will have spoiled/spoilt

Future perfect continuous

 • I will have been spoiling
 • you will have been spoiling
 • he|she|it will have been spoiling
 • we will have been spoiling
 • you will have been spoiling
 • they will have been spoiling

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen spoil

Present participle

 • spoiling

Past participle

 • spoiled/spoilt

Perfect Participle

 • having spoiled/spoilt

Imperative në anglisht, për foljen spoil

Imperative

 • spoil
 • let's spoil
 • spoil

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: breakdance digest repeal reveal soothe splinter splutter spoliate spore strop traumatise wriggle