Zgjedhimi i foljes smooth në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes smooth në anglisht.

Zgjedhimi e foljes smooth në kohën e tashme

Present Tense

 • I smooth
 • you smooth
 • he|she|it smooths
 • we smooth
 • you smooth
 • they smooth

Present Continuous

 • I am smoothing
 • you are smoothing
 • he|she|it is smoothing
 • we are smoothing
 • you are smoothing
 • they are smoothing

Present Perfect

 • I have smoothed
 • you have smoothed
 • he|she|it has smoothed
 • we have smoothed
 • you have smoothed
 • they have smoothed

Present Perfect Continuous

 • I have been smoothing
 • you have been smoothing
 • he|she|it has been smoothing
 • we have been smoothing
 • you have been smoothing
 • they have been smoothing

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes smooth në kohët e shkuara

Simple past

 • I smoothed
 • you smoothed
 • he|she|it smoothed
 • we smoothed
 • you smoothed
 • they smoothed

Past continuous

 • I was smoothing
 • you were smoothing
 • he|she|it was smoothing
 • we were smoothing
 • you were smoothing
 • they were smoothing

Past perfect

 • I had smoothed
 • you had smoothed
 • he|she|it had smoothed
 • we had smoothed
 • you had smoothed
 • they had smoothed

Past perfect continuous

 • I had been smoothing
 • you had been smoothing
 • he|she|it had been smoothing
 • we had been smoothing
 • you had been smoothing
 • they had been smoothing

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes smooth në kohët e ardhshme

Future

 • I will smooth
 • you will smooth
 • he|she|it will smooth
 • we will smooth
 • you will smooth
 • they will smooth

Future continuous

 • I will be smoothing
 • you will be smoothing
 • he|she|it will be smoothing
 • we will be smoothing
 • you will be smoothing
 • they will be smoothing

Future perfect

 • I will have smoothed
 • you will have smoothed
 • he|she|it will have smoothed
 • we will have smoothed
 • you will have smoothed
 • they will have smoothed

Future perfect continuous

 • I will have been smoothing
 • you will have been smoothing
 • he|she|it will have been smoothing
 • we will have been smoothing
 • you will have been smoothing
 • they will have been smoothing

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen smooth

Present participle

 • smoothing

Past participle

 • smoothed

Perfect Participle

 • having smoothed

Imperative në anglisht, për foljen smooth

Imperative

 • smooth
 • let's smooth
 • smooth

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: bisect demotivate rediscover remind skylark smirk smoodge smoothen snafu spurn thole waver