Zgjedhimi i foljes slide në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes slide në anglisht.

Zgjedhimi e foljes slide në kohën e tashme

Present Tense

 • I slide
 • you slide
 • he|she|it slides
 • we slide
 • you slide
 • they slide

Present Continuous

 • I am sliding
 • you are sliding
 • he|she|it is sliding
 • we are sliding
 • you are sliding
 • they are sliding

Present Perfect

 • I have slid
 • you have slid
 • he|she|it has slid
 • we have slid
 • you have slid
 • they have slid

Present Perfect Continuous

 • I have been sliding
 • you have been sliding
 • he|she|it has been sliding
 • we have been sliding
 • you have been sliding
 • they have been sliding

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes slide në kohët e shkuara

Simple past

 • I slid
 • you slid
 • he|she|it slid
 • we slid
 • you slid
 • they slid

Past continuous

 • I was sliding
 • you were sliding
 • he|she|it was sliding
 • we were sliding
 • you were sliding
 • they were sliding

Past perfect

 • I had slid
 • you had slid
 • he|she|it had slid
 • we had slid
 • you had slid
 • they had slid

Past perfect continuous

 • I had been sliding
 • you had been sliding
 • he|she|it had been sliding
 • we had been sliding
 • you had been sliding
 • they had been sliding

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes slide në kohët e ardhshme

Future

 • I will slide
 • you will slide
 • he|she|it will slide
 • we will slide
 • you will slide
 • they will slide

Future continuous

 • I will be sliding
 • you will be sliding
 • he|she|it will be sliding
 • we will be sliding
 • you will be sliding
 • they will be sliding

Future perfect

 • I will have slid
 • you will have slid
 • he|she|it will have slid
 • we will have slid
 • you will have slid
 • they will have slid

Future perfect continuous

 • I will have been sliding
 • you will have been sliding
 • he|she|it will have been sliding
 • we will have been sliding
 • you will have been sliding
 • they will have been sliding

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen slide

Present participle

 • sliding

Past participle

 • slid

Perfect Participle

 • having slid

Imperative në anglisht, për foljen slide

Imperative

 • slide
 • let's slide
 • slide

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: bestead deign recline reinstate singlefoot sleeve slick slight slither splay temper wager