Zgjedhimi i foljes plate në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes plate në anglisht.

Zgjedhimi e foljes plate në kohën e tashme

Present Tense

 • I plate
 • you plate
 • he|she|it plates
 • we plate
 • you plate
 • they plate

Present Continuous

 • I am plating
 • you are plating
 • he|she|it is plating
 • we are plating
 • you are plating
 • they are plating

Present Perfect

 • I have plated
 • you have plated
 • he|she|it has plated
 • we have plated
 • you have plated
 • they have plated

Present Perfect Continuous

 • I have been plating
 • you have been plating
 • he|she|it has been plating
 • we have been plating
 • you have been plating
 • they have been plating

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes plate në kohët e shkuara

Simple past

 • I plated
 • you plated
 • he|she|it plated
 • we plated
 • you plated
 • they plated

Past continuous

 • I was plating
 • you were plating
 • he|she|it was plating
 • we were plating
 • you were plating
 • they were plating

Past perfect

 • I had plated
 • you had plated
 • he|she|it had plated
 • we had plated
 • you had plated
 • they had plated

Past perfect continuous

 • I had been plating
 • you had been plating
 • he|she|it had been plating
 • we had been plating
 • you had been plating
 • they had been plating

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes plate në kohët e ardhshme

Future

 • I will plate
 • you will plate
 • he|she|it will plate
 • we will plate
 • you will plate
 • they will plate

Future continuous

 • I will be plating
 • you will be plating
 • he|she|it will be plating
 • we will be plating
 • you will be plating
 • they will be plating

Future perfect

 • I will have plated
 • you will have plated
 • he|she|it will have plated
 • we will have plated
 • you will have plated
 • they will have plated

Future perfect continuous

 • I will have been plating
 • you will have been plating
 • he|she|it will have been plating
 • we will have been plating
 • you will have been plating
 • they will have been plating

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen plate

Present participle

 • plating

Past participle

 • plated

Perfect Participle

 • having plated

Imperative në anglisht, për foljen plate

Imperative

 • plate
 • let's plate
 • plate

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: backcross margin mire photoset plane-table plasticize plateau pleach presume relive sibilate