Zgjedhimi i foljes cremate në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes cremate në anglisht.

Zgjedhimi e foljes cremate në kohën e tashme

Present Tense

 • I cremate
 • you cremate
 • he|she|it cremates
 • we cremate
 • you cremate
 • they cremate

Present Continuous

 • I am cremating
 • you are cremating
 • he|she|it is cremating
 • we are cremating
 • you are cremating
 • they are cremating

Present Perfect

 • I have cremated
 • you have cremated
 • he|she|it has cremated
 • we have cremated
 • you have cremated
 • they have cremated

Present Perfect Continuous

 • I have been cremating
 • you have been cremating
 • he|she|it has been cremating
 • we have been cremating
 • you have been cremating
 • they have been cremating

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes cremate në kohët e shkuara

Simple past

 • I cremated
 • you cremated
 • he|she|it cremated
 • we cremated
 • you cremated
 • they cremated

Past continuous

 • I was cremating
 • you were cremating
 • he|she|it was cremating
 • we were cremating
 • you were cremating
 • they were cremating

Past perfect

 • I had cremated
 • you had cremated
 • he|she|it had cremated
 • we had cremated
 • you had cremated
 • they had cremated

Past perfect continuous

 • I had been cremating
 • you had been cremating
 • he|she|it had been cremating
 • we had been cremating
 • you had been cremating
 • they had been cremating

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes cremate në kohët e ardhshme

Future

 • I will cremate
 • you will cremate
 • he|she|it will cremate
 • we will cremate
 • you will cremate
 • they will cremate

Future continuous

 • I will be cremating
 • you will be cremating
 • he|she|it will be cremating
 • we will be cremating
 • you will be cremating
 • they will be cremating

Future perfect

 • I will have cremated
 • you will have cremated
 • he|she|it will have cremated
 • we will have cremated
 • you will have cremated
 • they will have cremated

Future perfect continuous

 • I will have been cremating
 • you will have been cremating
 • he|she|it will have been cremating
 • we will have been cremating
 • you will have been cremating
 • they will have been cremating

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen cremate

Present participle

 • cremating

Past participle

 • cremated

Perfect Participle

 • having cremated

Imperative në anglisht, për foljen cremate

Imperative

 • cremate
 • let's cremate
 • cremate

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: bloody brigade corrupt craze creep crenellate criminalise decolour dizen finetune nigrify rely